Diváci budou zasahovat do děje

České publikum se v lednu může těšit na neobvyklý zážitek – bude ovlivňovat vývoj interaktivní detektivní komedie Splašené nůžky, jejíž premiéru Česká scéna Těšínského divadla chystá na sobotu 28. ledna.

Ilustrační foto: TD

„Režíruje ji Robert Bellan, který u nás v loňské sezoně nastudoval oblíbené Rychlé šípy,“ řekla mluvčí divadla Iva Lupková. Ale zpět k novému představení. Děj se odehrává v kadeřnickém salonu, kam za poněkud osobitým personálem přicházejí zákazníci, a to nejen pro svůj účes, ale také pro zábavu. Atmosféra se však změní, když je v domě spáchán zločin.

„Hra dokonale mísí pobavení s napětím a je založena na komunikaci herců s publikem, které, jak už jsme zmínili, přejímá vládu nad vývojem děje. Tedy jinými slovy nic, co diváci dosud v divadle zažili, se nepodobá tomu, co je čeká nyní,“ nastínila mluvčí.

V den premiéry Splašených nůžek bude v divadelní galerii zpřístupněna výstava obrazů Simony Vojtěškové s názvem Život. Barevná a veselá díla možná příznačně vznikala v době, kdy autorka očekávala narození druhého potomka.

Další zprávy z regionu