Diváci na Barboře se přenesli do kulis románu Šikmý kostel

Herci všech tří scén Těšínského divadla strávili minulý týden v areálu dolu Barbora na okraji Karviné, kde stejně jako loni nabídli divákům své umění v rámci festivalu Scéna bez hranic.

Herci Těšínského divadla odehráli představení v areálu bývalého dolu Barbora u Karviné v rámci festivalu Scéna bez hranic. Představení Krzywy kosciól. Foto: Karin Dziadková

Největším lákadlem byla hned dvě představení Krzywy kosciół (Šikmý kostel) v podání polské scény. Diváci se navíc mohli setkat a popovídat si s předkladatelkou Renatou Putzlacher, režisérem představení Radovanem Lipusem a hercem Janem Monczkou.

Zatímco představení pro dospělé se odehrávala v bývalé důlní kompresorovně, pro děti přivezla loutková scéna Bajka šapitó, ve kterém odehrála pohádku O Jasiu i Małgosi (O Jeníčkovi a Mařence), ale také veleúspěšné představení Frankenstein. Herci české scény se představili s hrou Splašené nůžky, jako hosté dorazili do Karviné herci Divadla pod Palmovkou s představením Žena filmového kritika. Katovické divadlo Korez nabídlo představení Mianujom mie Hanka a pražské divadlo pro děti Buchty a loutky odehrálo představení Neposlušná kůzlátka a Automat na filmy.

Podle mluvčí divadla Ivy Lupkové je tento divadelní počin přijímán kladně.

„Díky tomu, že se hraje v místě poměrně odlehlém místě, má areál, a stejně tak představení jinou atmosféru než v kamenném divadle. Šapitó, ve kterém hrála loutková scéna Bajka Je to jiné, pro děti určitě zajímavý zážitek,“ řekla.

 

Další zprávy z regionu