Divadlo pobaví děti pohádkou O Jeníčkovi a Mařence

O dárek pro dětského diváka se na Den dětí 1. června v Těšínském divadle postará scéna Bajka. Poslední novinkou končící divadelní sezony pak bude premiéra komedie Zemsta (Pomsta) v podání Polské scény z pera jednoho z nejklasičtějších polských literátů.

Zkouška pohádky O Jeníčkovi a Mařence. Foto: TD

„Pohádku O Jeníčkovi a Mařence jistě nemusíme nikomu představovat, to už díky bratřím Grimmům dávno udělali všichni rodiče. Verze, kterou dětem v sobotu 1. června v 16 hodin představíme, je však v režii Jakuba Tomoszka modernější,“ nastínila mluvčí Těšínského divadla Iva Lupková.

Přesto se děj drží klasického sourozeneckého bloudění lesem a boje dobra se zlem v perníkových kulisách. „Diváky určitě nadchne nejen příběh a jeho provedení, ale také krásné loutky a nápaditá scéna,“ dodala mluvčí.

Herci Polské scény v sobotu 22. června v 17.30 hodin pobaví publikum premiérou hry, která je v polské literatuře jednou z dobře známých. Aleksander Fredro napsal sice komedii Zemsta (Pomsta) ve verších někdy kolem roku 1833, ale režisérka Julia Mark se ji rozhodla převést do současnosti. Nic se však nemění na tom, že podstatou Pomsty je spor dvou lokálních prominentů o zchátralý zámek, který mají ve společném vlastnictví.

„Přidáme-li k této výchozí situaci Fredrovu schopnost mistrně vykreslovat charaktery, které změnám doby nepodléhají, můžete se těšit na dobrou zábavu,“ uzavřela Lupková.

Další zprávy z regionu