„Na naší akci budou moci lidé potkat řemeslníky i bylinkáře Petra Poloczka, který rád zodpoví dotazy o bylinkách a jejich účincích. Popíše i zpracování a využití bylinek v domácnosti,“ zvala k návštěvě pracovnice Gorolského turistického informačního centra Kateřina Hamroziová s tím, že Plody gorolské zahrádky začínají od 10 hodin a končí v 15.30 hodin.
Kdo přijde, bude si moct na vlastní kůži vyzkoušet i tradiční domácí činnosti, jako například práci s obilím, jako mlácení, stavění snopů i mletí zrn. Malí i velcí mohou moštovat a zpracovávat jablka, krouhat a šlapat zelí, vařit marmeládu nebo zdobit skleničky na marmeládu. Zkrátka dělat věci, které se dříve prováděly v každé dřevěnce a již mnozí z nás nikdy nedělali. „Nebudou scházet soutěže a samozřejmě regionální speciality – bramborové placky, domácí sýry, kotlíková polévka, Hrčavské pivo a další dobroty,“ doplnila Kateřina Hamroziová.