Jablunkov ožívá kulturou v parku A. Szpyrce

Park za jablunkovskou radnicí bude během letních prázdnin žít kulturním životem. Jablunkovské centrum kultury a informaci (JACKi) zde připravilo program s názvem Léto v parku.

Park za jablunkovskou radnicí je místem bezpočtu akcí. Ilustrační foto: archiv TH

„Vlastně nás k tomu donutily okolnosti kvůli pandemii koronaviru. Z toho důvodu jsme vsadili na komornější akce, ale zároveň chceme, aby si z jejich pestrostí vybral každý,“ předeslala ředitelka pořádajícího JACKi Gabriela Niedoba, podle které nebudou chybět koncerty, ale i pásma určená dětem. „Co se koncertů týče, příchozí se například mohou 23. července těšit na pohodový swing v duchu Franka Sinatry v podání skupiny Zbyněk Terner Band. O týden později vystoupí Lam Trio a Lindy Hoppers, kteří se představí v jazzovém akustickém vystoupení,“ nastínila Niedoba. Dodala, že v případě nepříznivého počasí se akce přesunou do sálu radnice.

Součástí Léta v parku jsou i procházky starým Jablunkovem s průvodcem. „Zde se role průvodkyně ujme naše kronikářka Libuše Ježowiczová. První procházka je 15. července se začátkem v 15 hodin u JACKi,“ upřesnila ředitelka. Doplnila, že o kulturní život ve městě se během prázdnin postará i letní kino, které každý pátek vyroste pod kaštanem za JACKi. Když počasí nepřeje, produkce se přestěhuje pod střechu do kina. Aktuální program zájemci naleznou na internetových stránkách JACKi.

Další zprávy z regionu