JACKi láká diváky na Jewku, kronikářky i novou výstavu

Pestré kulturní menu připravilo Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKi) na tento měsíc.

Besedu s Ewou Szczerbovou chystají v JACKi. Foto: tm

Ve čtvrtek 10. března od 17 hodin se uskuteční beseda s Ewou Szczerbovou, kterou nejen čtenáři Třineckého hutníku znají pod pseudonymem Jewka Trzyńczanka. Tématem setkání bude její nová kniha s názvem Jak se ten život změnil, kterou si příchozí budou moci také zakoupit. Besedy se zúčastní i Irena Cichá, která se na knize podílela.

Z uličky na Bělou je název výstavy obrazů Renaty Samiecové, která bude zahájena vernisáží 14. března v 17 hodin. Příchozí uvidí obrazy jablunkovské rodačky, která nyní žije v Praze. „Autorka se nám sama ozvala a my rádi její výstavu připravili. Lidé mohou na obrazech až do 22. dubna vidět staré uličky Jablunkova,“ doplnila ředitelka JACKi Gabriela Niedoba.

Nejen děti, ale i ti dříve narození se mohou těšit na pohádku O nenasytném vodníkovi v podání kozlovických ochotníků. Představení se uskuteční 19. března se začátkem v 17 hodin. Jak už to v pohádkách chodí, nebude chybět napětí, ale nakonec samozřejmě všechno dobře dopadne. O to se zaslouží i sami dětští diváci, kteří budou zapojeni do příběhu, takže si ho i více užijí.

Setkání kronikářů hostí JACKi 23. března se začátkem v 17 hodin. Na akci pro širokou veřejnost bude přednášet bystřický kronikář Petr Majer. O své poznatky se dále podělí bývalé jablunkovské kronikářky Alena Stará a Libuše Ježowiczová. Nebude chybět ani současná kronikářka Petra Martynková. Lidé se dozvědí, jak se práce kronikáře postupem času mění a jaké jsou v tomto směru současné trendy.

Další zprávy z regionu