JACKi připravilo program pro všechny generace

Pestrý program připravili na nejbližší dny v Jablunkovském centru kultury a informací (JACKi). Na své si určitě přijdou děti i dospělí, příchozí budou také moci vyzkoušet svou zručnost. V rámci hudebních výletů se v Jablunkově 29. května představí skupina The Survivors neboli Přeživší.

Do Jablunkova opět dorazí řezbáři. Foto: tm

The Survivosrs zahrají od 16 hodin v kinosále v budově JACKi. Seskupení vzniklo v Praze v roce 2017, a to původně pod jménem Open Office. Poté, co na ně během prvního zahraničního open air koncertu v Saudské Arábii spadla světelná rampa, se jméno kapely změnilo do nynější podoby.

V JACKi zároveň chystají hravé odpoledne pro rodiny s dětmi, které se uskuteční 1. června v parku za radnicí. „Vše odstartují v 16 hodin Klauni z Balonkova, dále Divadlo v batohu. Dospělé určitě potěší koncerty, představí se Lipka, Idared a žáci ze ZUŠ, kteří se k nám letos připojili a jsou spolupořadateli této akce,“ nastínila ředitelka JACKi Gabriela Niedoba, podle které nebudou chybět ani tradiční atrakce pro děti a občerstvení.

Další oblíbenou akci v nejvýchodnějším městě republiky jsou Jablunkovské dvorky. Letos se konají od 27. do 30. června. „Oslovili jsme řezbáře, kteří budou pracovat za budovou JACKi u řeky. Do loňska dělali na betlémě, který je již vlastně hotový a pokud bychom ho ještě zvětšili, těžko bychom hledali prostor na jeho umístění. Proto letos bude jiné téma. Zaměříme se na děti a atrakce pro ně přímo v místě, kde se bude pracovat. Pod kaštanem,“ předeslala ředitelka.

Návštěvníci se dále mohou těšit na vlastní zapojení, připravena bude práce s pryskyřicí, malování na zeď, výroba sandálů, fotografování a další. Podrobnosti lidé naleznou na stránkách JACKi.

Další zprávy z regionu