Kafkův Zámek v kresbách Jaromíra  99

Grafický soubor vyprávění nedokončeného románu Franze Kafky Zámek je až do 24. října k vidění v prostorách Turistického  informačního centra  v Českém Těšíně. o se nachází na konci Hlavní ulice před státní hranicí, naproti kavárně Avion.

Kresby Jaromíra99 coby vyprávění nedokončeného románu Franze Kafky Zámek jsou k vidění v Městském informačním centru v Českém Těšíně u hraničního mostu. Foto: toj

Jejím autorem je Jaromír Švejdík alias Jaromír 99, jenž nepochybně patří k současným nejlepším českým kreslířům.

„Vystavení soubor kreseb není chronologické vyprávění Kafkova nedokončeného románu, nýbrž série vizuálně silných obrazů, kterými Jaromír ilustroval Kafkův text. Osamělý K. se svou poutnickou holí přišel odnikud. Kdesi v mracích se mu zjevuje zámek. Neuchopitelný, nepopsatelný, ale krásně magický a krásně tajemný,“ píše kurátor výstavy Lukáš Horký.

Jaromír Švejdík je nejen kreslíř, ale známý také jako muzikant, člen kapely Priessnitz, Umakart a Kafka band. Jako kreslíř je také autorem trilogie Alois Nebel z roku 2003.

Soubor jeho kreseb je v Informačním centru v Českém Těšíně k vidění při jako součást 33. Mezinárodního divadelního festivalu Bez hranic.

Další zprávy z regionu