Karel Gott se stane kovářem

Tvůrci připravované pohádky Když draka bolí hlava z dílny Petra Šišky a Dušana Rapoše získali do svého hereckého týmu věhlasnou osobnost. Není jí nikdo jiný než mnohonásobný Slavík Karel Gott, který tak v pohádce ztvární kováře.

Mistr si zahrál po boku svých dcer. Foto: Monika Navrátilová.

Producenti hvězdné jméno tajili až do kostýmové zkoušky konané na počátku května v Praze. Během ní pak odhalili také jména dalších herců, kteří se budou podílet na přípravě česko-slovenské pohádky o dvojhlavém, a hlavně dvojjazyčném drakovi. Vedle Karla Gotta si tak zahrají i jeho dvě dcery Charlotte a Nelly.

Charlotte v pohádce získala hlavní dětskou roli, kovářovu vnučku Barborku, vnuka Tomíka pak bude hrát Aleš Nykodým. „S Charlottkou jsem si už měl možnost zahrát, a to ve filmu Decibely lásky. S Nellinkou se ‚na place‘ potkáme poprvé. Už teď se na to moc těším, protože obě holčičky jsou velmi talentované a z mého pohledu věrohodné,“ řekl Mistr.

Pro slavného zpěváka byla možnost hrát v pohádce po boku svých dětí velmi lákavá. „Původně jsem dostal nabídku vybrat si ze dvou rolí, a to buď roli krále, nebo kováře. Nakonec jsem se rozhodl pro roli kováře, protože budu mít větší možnost zahrát si s dětmi,“ uvedl Gott, jenž se postaví po bok Kamily Magálové – Panímámy, se kterou už nazpíval jednu z písní pro tuto pohádku.

Před nedávnem již byla zveřejněna další jména, která se kolem česko-slovenského draka mihnou také. Jsou jimi například Ján Koleník a Miroslav Šimůnek v roli králů, Kateřina Brožová jako královna, Miro Noga na sebe vezme podobu skřeta Blivajze, Zuzana Žáková jako princezna Adélka nebo Jakub Jablonský v roli prince Janka. Do příprav se však zapojují i další osobnosti v čele s Liborem Boučkem a Igorem Timkem, kteří propůjčí své hlasy dračím hlavám. Do hudební části se zapojili i Michal David, Vašo Patejdl, Lešek Wronka nebo Martin Harich.

Pohádka spatří světlo světa premiérově 24. října v kině Lucerna.

Další zprávy z regionu