Kavárna Avion otevře dveře na Den dětí

Další z kulturních zařízení, které obnoví svůj provoz po koronavirové pauze, bude Čítárna a kavárna Avion v Českém Těšíně. Své návštěvníky přivítá hned v první červnový den.

Kavárna a čítárna Avion znovu otevře 1. června. Foto: ba

Ačkoliv první akce se uskuteční již ve čtvrtek 28. května, zařízení začne fungovat v běžném režimu až o čtyři dny později. „Prvního června otevřeme se vším všudy. To znamená, že naše hosty opět budou za dozoru učitelů obsluhovat studenti Albrechtovy střední školy,“ informovala vedoucí Čítárny a kavárny Avion Dana Zipserová. Upozornila, že otevřeno je ve všedních dnech od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin.

Kapacita kavárny se navíc zmenší, a to na maximálně 35 osob. Obsluhující budou mít roušky i rukavice. Hostům budek dispozici i venkovní terasa.

V červnu se návštěvníci Avionu mohou těšit na výstavu dobových plakátů v zimní zahradě u příležitosti 100 let od vzniku Českého Těšína, na povídání Karola Daniela Kadłubce a Karola Szuszky o Władysławu Młynkovi, na přednášku o Novém Zélandu z cyklu Cesty daleké a blízké a na koncert místního hudebníka Przemka Orszulika.

„Kulturních akcí prozatím není tolik jako obvykle. V prázdninových měsících jich ale už bude určitě více. Jsme připraveni reagovat na podněty a zájem našich hostů. Zpočátku bude akcí méně mimo jiné i z důvodu uzavřené česko-polské hranice. S ohledem na naši polohu k nám nezanedbatelný počet návštěvníků přichází z Cieszyna,“ vysvětlila Zipserová.

 

Další zprávy z regionu