Knihovníci oslovují své čtenáře

I letos se knihovníci z Městské knihovny v Českém Těšíně zapojili do Března – měsíce čtenářů. Připravili celou řadu akcí, jimiž se přibližují svým návštěvníkům.

Interiér Avionu. Ilustrační foto: Avion

Nepotřebné knihy, ale i květiny v květináči mohou zájemci vyměnit na Swapu knih a rostlin, který se odehraje v prostorách turistického informačního centra v pondělí 18. března. „Už teď máme nachystanou celou hromadu knih – beletrie, regionální literatury, encyklopedie, a také mnoho knih v polském jazyce, které nám darovali čtenáři. Samozřejmě k dispozici budou i rostliny,“ pověděla Kateřina Dědičová z Čítárny a kavárny Avion.

Knihovna se dlouhodobě snaží chovat ohleduplně k přírodě. Moderní swapy neboli výměny jsou jednou z možností, jak nevyhazovat věci, které ještě někomu jinému udělají radost. „Každou první sobotu v měsíci pobočka na Havlíčkově ulici pořádá burzu knih Vem si mě domů, dvakrát do roka pak směřujeme větší akci právě do Turistického centra, které je blízko hranic, a tedy dostupné i čtenářům z polské strany,“ doplnila Dana Zipserová, ředitelka městské knihovny.

Knihovna nezapomíná ani na děti, v pátek 22. března se sejdou na pobočce ve Svibici, aby si užily Noc s Andersenem – pohádkové nocování letos na vodní téma.

„Zajímavostí této akce je, že ve stejnou chvíli nocují i v naší spřátelené knihovně v chorvatském Daruvaru. Pravidelně se s nimi spojujeme prostřednictvím moderních technologií a děti tak mají možnost se pozdravit i takhle na dálku,“ dodala ředitelka. V Daruvaru stále žije početná česká menšina a s českotěšínskou knihovnou spolupracují i na jiných projektech.

Bližší informace o programu zájemci naleznou na internetových stránkách knihovny.

Další zprávy z regionu