Lake Malawi poletí do Izraele natáčet medailonek

To, že skupina Lake Malawi s frontmanem Albertem Černým bude reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži Eurovize, rozhodli fanoušci před několika týdny. Vítězstvím v národním kole se kapele změnil program, do nějž musí narvat mnoho aktivit, které s pěveckou soutěží přicházejí. Před několika dny vystupovali například během výběru ukrajinského reprezentanta v Kyjevě.

Albert Černý bude reprezentovat Českou republiku během mezinárodní pěvecké soutěže Eurovize v Izraeli letos v květnu. Foto: fm

Co dalšího vás čeká?

Teď poletíme do Izraele, kde budeme natáčet třicetivteřinový medailonek pro závěrečné koncerty Eurovize. Pokud vím, nebudeme tam nic říkat a budeme se nějakým způsobem prezentovat v rámci izraelských tradic a jejich dědictví. Tento medailonek je důležitý v tom, že se pouští přímo před vystoupením na soutěži, proto si na něm chceme dát záležet.

Už víš, co budete natáčet?

Myslím si, že budeme tančit. Poslali nám dotazník a ptali se na taneční dovednosti. Náš bubeník napsal, že absolutně nulové. Já jsem ale přiznal, že jsem na tanečních v Trisii vyhrál stříbrnou medaili v polce.

Čekají vás i návštěvy dalších zemí?

Před Eurovizí jezdí jednotliví reprezentanti po Evropě a prezentují svou píseň fanouškům v zahraničí. Zatím to sice nemáme v kalendáři, ale chtěli bychom jet určitě v rámci tzv. PreParties do Španělska, Holandska a myslím, že je jedna i v Londýně. To ale teprve dolaďujeme.

Program vám připravuje Česká televize?

Ano. Eurovizní tým České televize je výborný a do ničeho nás netlačí.

Celý rozhovor naleznete v tištěné verzi Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu