Loutkoherci Bajky zkoušejí Hobita

Loutková scéna Bajka Těšínského divadla pilně zkouší novou inscenaci. Česky i polsky uvede Hobita, divadelní adaptaci kultovního fantasy románu Johna Ronalda Reuela Tolkiena.

Loutky vyrábí řezbář Pavel Skorkovský. Foto: Karin Dziadková

„Současný stav nám sice neumožňuje hrát pro diváky, ale sledujeme vývoj situace a jsme připraveni začít hrát hned, jak to bude možné. Doufáme, že snad už od června,“ řekl šéf Scény Bajka Jakub Tomoszek.

Režie Hobita se ujal Pavel Gejguš z Ostravy. Nápadité loutky vyrobil Pavel Skorkovský. Divákům se tak otevře svět skřetů, zlobrů a elfů, který si zamilovaly miliony čtenářů po celém světě. Premiéry budou zřejmě v září, ačkoli původně se s jejich uvedením počítalo už před letními prázdninami. Představení jsou určena pro milovníky fantasy všech generací.

Taktéž druhá polovina roku bude pro Bajku velmi rušná. Po mnoha letech skončí náročná rekonstrukce sklepního prostoru a loutky se tak konečně přestěhují z provizoria v prvním patře nad městskou knihovnou do vlastního, moderně vybaveného zázemí.

Loutkoherci Těšínského divadla počítají také s účastí na oblíbeném českotěšínském festivalu Loutky dětem ve druhé půlce září. I na jeho třetím ročníku budou spolupracovat s kulturním střediskem Střelnice.

Probíhá také příprava zkoušek novinek příští sezony. „Malí i velcí se mohou těšit na Čapkovu Velkou policejní pohádku nebo na příběh O 3hlavém drakovi a 3 princeznách,“ informovala dramaturgyně Scény Bajka Lena Pešák.

Další zprávy z regionu