MUZ-IC chystá výstavu i procházku

MUZ-IC v Bystřici i v zimním období myslí na své návštěvníky. Docházejí sem nejen příznivci kina, ale i aktuálních výstav či akcí, pořádaných ve zdejších prostorách. Návštěvnící kulturního zařízení se mohou těšit na výstavu fotografií nebo na poznávací procházky.

Jan Michalik v zimně obměněné stálé expozici. Foto: tm

Co se kina týče, za zmínku určitě stojí dokumentární film o legendární skupině Beatles, který se bude promítat 22. února od 18 hodin. „Naším promítacím dnem jsou soboty od 18 hodin, jednou za měsíc pak máme v 19.30 hodin páteční filmový večer a jednou měsíčně i nedělní promítání pro děti se začátkem v 16 hodin. V neděli 23. ledna je na programu animovaná rodinná dobrodružná fantasy komedie Croodsovi: Nový věk,“ nastínila Klára Janáčová z MUZ-ICu s tím, že ceny zůstávají v kině při starém.

Ohledně pátečních filmových večerů, jedná se o promítání alternativních snímků. „Například byl k vidění film ze života prasete na vesnici. Jmenoval se Gunda a vystupovala tam i jiná hospodářská zvířata. Trval hodinu a půl, nepadlo v něm jediné slovo, místy byla hudba a zachrochtání. Ale bylo to zajímavé. Podrobnosti o promítání kina lidé naleznou na našich webových stránkách či facebooku,“ doporučila Janáčová.

MUZ-IC aktuálně nabízí výstavu fotografií, která zachycuje kouzelná místa v přírodě našeho regionu zároveň s popiskem, jak se k dané lokalitě dostat. Od 24. února bude nová expozice, která bude věnována vodě. „Příchozí uvidí fotografie Jana Husáka z Valašska, který je učitelem a hlavně nadšencem pro přírodu. Snímky jsou nejen z České republiky, ale dá se říct, že z celého světa,“ řekl Jan Michalik z MUZ-ICu. Dodal, že u každé fotografie bude nejen popisek místa, kde byla pořízena, ale i citát o vodě, přírodě a lidech. Husák představí snímky vody v různé podobě – biotopy, ledovce. Součástí vernisáže bude i přednáška autora zaměřená na vodu „Každá kapka se počítá“. „Jedná se o velmi aktuální téma zadržování vody v krajině. Přednáška se bude konat po vernisáži fotografií, která bude 24. února od 17 hodin,“ dodal Michalik.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu