MUZ-IC láká na filmy, koncerty i semínkovnu

MUZ-IC v Bystřici připravil na duben pestré menu, ve kterém nebude chybět jarní procházka ani koncertní vystoupení. Navíc již druhým rokem mohou lidé docházet do zdejší semínkovny.

Semínkovnu si lidé oblíbili. Foto: MUZ-IC

Co se filmové nabídky týče, za zmínku stojí akční francouzská komedie Super blb, která se bude ve zdejším kině promítat v sobotu 9. dubna od 18 hodin. S napětím lidé určitě očekávají nový film z dílny otce Zdeňka a syna Jana Svěrákových – Betlémské světlo. Zájemci jej mohou spatřit v sobotu 23. dubna v 18 hodin.

Procházku za jarní přírodou chystají v MUZ-ICu na 7. dubna, přičemž sraz u MUZ-ICu je v 17.05 hodin. „Během výletu po obci budeme poznávat různé druhy bylin a rostlin, které u nás na jaře rostou. Rostliny budeme i ochutnávat a sbírat,“ nastínil Jan Michalik z MUZ-ICu. Zájemci poznají přímo místa, kde dané rostliny rostou, a dozvědí se, k čemu jsou dobré. „Trasu naplánuji těsně předem, kdy si projdu různá místa a uvidím, jak vše roste. Pak se rozhodnu, kde to bude pro účastníky nejvíce zajímavé,“ dodal Michalik.

Semínkovna

Semínkovna je otevřena druhým rokem a našla si své zájemce. Informace o ní je i na letáčku, který bude distribuován do každé bystřické domácnosti. Na jedné straně je seznam akcí v dubnu a na druhé je semínkovna. Pracovníci MUZ-ICu si pochvalují, že lidé do ní docházejí a chodí nejen pro semínka, ale také je přinášejí. Zájemci tam třeba naleznou několik druhů fazolí, bylinky a podobně. Jedná se o nabídku, kterou lidé v běžných obchodech nenajdou. Obdobná semínkovna je i v JACKi

Koncert a workshop

Moudro v Jidiš písních je název koncertu, který je součástí cyklu Troje ročních období. Místem konání bude 22. dubna od 18.05 hodin sál sborového centra LECAV. Vystoupí Tomáš Novotný a Barbora Baranová.

V dubnu, konkrétně 28., se bude konat i z března přeložený workshop alikvotního zpěvu, který povede Katarzyna Broda-Firla. „Je nutná rezervace, původní březnový termín jsme museli zrušit kvůli hlasové indispozici lektorky,“ vysvětlil Michalik.

Další zprávy z regionu