Muzikálová Sněhurka už zkouší na ledě arény

V ledovém království třineckých Ocelářů je rušno. Zatímco hokejoví princové jsou na „tréninkové střídačce“, po ploše Werk Areny se projíždějí trpaslíci, čarodějnice i královna a krásná dívka s tváří bílou jako sníh.

Jaro Moravčík ukazuje krásné kostýmy. Foto: pm

Příprava muzikálu Sněhurka na ledě pomalu spěje ke svému velkolepému závěru – premiéře, která se v Třinci odehraje už 5. října. „Celý červenec máme na nacvičení jednotlivých scén. Trénuje se od 8 do 20 hodin, což je opravdu náročné. Nejobtížnější fáze nás však teprve čeká, a to vše sladit k úplné dokonalosti. Náročné bude samozřejmě také turné po jedenácti českých městech, které Trisia pořádá vůbec poprvé ve své existenci,“ uvedla ředitelka kulturního centra Trisia Stanislava Hauerová s tím, že celý „sněhurkovský“ tým čítá na padesát herců/bruslařů, dva vzdušné akrobaty, živý orchestr a nechybí ani technické zázemí.

Na vše tady dohlíží režisér Jaroslav Moravčík, který první prázdninové dny s herci procházel scénu po scéně. Ač je renovovaným režisérem a choreografem a má za sebou řadu inscenací různých žánrů v rodném Slovensku i ve světě, přiznává, že Sněhurka je pro něj něčím zcela novým. „Je to prostě led, dokonce jsem oprášil brusle, takže taky jezdím. Krasobruslaře obdivuju, je to hodně odříkání, potu, slz, pádů, je to dřina. Přistupuji k nim s pokorou,” ohodnotil režisér, který se snaží o to, aby diváci nejen žasli nad krásnými kostýmy, propracovanými kulisami a výkony bruslařů, ale také aby krásu cítili vnitřně. „Uvidíte lásku v každé podobě,” prozradil hlavní téma příběhu Moravčík.

Během prvních pěti dnů zkoušek se podařilo naaranžovat polovinu ledového příběhu, jehož hlavními postavami jsou Tomáš Verner a Ivana Buzková. Známý příběh o Sněhurce se nejenže odehraje na zcela jedinečné, ledové scéně, ale doprovodí jej také živý orchestr. Hlavním postavám propůjčí hlasy Dara Rolins a David Gránský.

Více se dočtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu