Na benefičním festivalu vystoupí i Richard Müller

Největší akcí pořádanou jablunkovským Rokáčem je Southock fest. Tento benefiční festival napíše letos svůj druhý díl a hlavní ozdobou bude slovenský zpěvák Richard Müller.

Richard Müller. Foto: pořadatelé

Ovšem festival není jen o zábavě – má totiž benefiční podtext. „Stejně jako v minulém roce i letos se na festivalu uskuteční dražba uměleckých děl a jiných darů od umělců či firem z okolí Jablunkova. Předměty v klubu shromažďujeme již několik měsíců a výtěžek dražby půjde na pomoc nevidomé dívenky Sárinky z Košařisk,“ řekl Jurek Goryl z Rokáče. Podle něj klub získal v loňském roce cenné zkušenosti, které přenesl do letošního roku. „Snažíme se o větší propagaci, také kapely, které u nás koncertují, přispívají na sbírku finančně či nějakým předmětem do samotné dražby,“ dodal Goryl.

V hudebním programu vystoupí Richard Müller, který se ve prospěch Sárinky vzdal části honoráře, podobně k benefiční akci přistoupila i polská kapela ŁZY. Dále pořadatelé přizvali Queen revival a představí se i samotná Sárinka, která zahraje na klavír.  „Celkové to bude takový otevřený den v Rokáči. Pódium bude i venku, hrát se bude samozřejmě uvnitř a také v baru. Gastronomickým zážitkem určitě budou food trucky,“ řekl Goryl.

Southock fest v jablunkovském Rokáči se uskuteční 31. května.

Další zprávy z regionu