Nejdůležitější je tým, nikoliv peníze, říká Tomáš Verner

Roli prince v muzikálu Sněhurka na ledě, který jste mohli před časem vidět ve Werk Areně, bravurně ubruslil mistr Evropy Tomáš Verner. Muž, který si získal srdce nejedné fanynky.

Tomáš Verner v roli prince zaujal. Foto: Trisia

Před čtyřmi roky jste ukončil kariéru profesionální krasobruslaře. Dnes jste se vrátil před zraky publika, byť už není sportovní, ale kulturní. Jste pořád před vstupem na led nervózní?

Jsem, i když ta nervozita je úplně jiná. Závodní nervozita, to je soubor vlastních ambicí, kdy moc dobře víte, že když uděláte chybu, tak přestáváte mít šanci na kvalitní výsledek. Malé zaváhání znamená odsunutí z medailových pozic. Tam je to tedy souboj s vlastním egem. Tady je to o zodpovědnosti za celý soubor. Mou snahou je být co nejlepší, aby se divák bavil. Samozřejmě cílem je, abych přinesl do pohádky to nejlepší, co umím. Takže zařazuji soutěžní trojité skoky, protože kdyby tam nebyly, nebylo by to prostě ono a pohádce by to chybělo. To leží na mých bedrech, a proto je i ta nervozita. Vždycky jsem měl a mám zodpovědnost za spokojeného diváka a ta mi leží na srdci stále. Vždyť muzikál nemůže žít bez diváků. Možná se nám nesplní to, že někdo přijde dvakrát třikrát za sezonu. Možná se nám ale podaří to, že někdo přijde a pak řekne ostatním, tak to prostě musíte vidět. A toto se dá vybojovat jen na ledě. To nejde získat reklamou ani nějakými rekordy, ale tím, že je ten muzikál skutečně dobrý.

Viděl jste ho, jestli je tedy udělán už nějaký záznam?

Ne, neviděl, jen z něho mám výborný pocit. Jsem pořád v zákulisí, ale z toho, jak to tady šlapalo a jak byl Jaroslav Moravčík bezprostředně po premiéře spokojený, jsem z něj i já nadšený.

Princ Tomáš Verner se určitě líbil všem dívkám i dámám. Foto: Trisia

Co bude s muzikálem teď?

Sněhurka je hotová, máme ji nacvičenou a nyní s ní budeme jezdit po republice. Každý z nás už půjde svou cestou a vždy jen v sobotu se někde potkáme a budeme se snažit o co možná nejlepší výkon. Ono to už je ta zábavná část, kdy se všichni těšíme na sebe. Ta radost z toho, jak se kolektiv stmelil, se pak přenáší i na led.

Z pohledu fanouška, který miluje krasobruslení, skoky jste si sám určil nebo jedete podle daného scénáře?

Ne, tato část Sněhurky je čistě v mé režii. Fungovalo to tak, že jsem zajel číslo a režisér se na to koukl a řekl mi, jak to ně něj působilo, tedy zda je to dobré nebo tomu ještě něco chybí. Bohužel jsem si před dvěma měsíci při tréninku zvrtnul nohu, natrhl jsem si vazy v kotníku. Nejsou ještě v pořádku, zkoušel jsem variaci skoků, ale stále to není dobré, takže nyní skáču jen salchowa, ale najíždím na něj různými způsoby, aby vždy vypadal jinak, takže to diváci nepoznají. Je to jediný skok, který teď můj kotník snese. Já bych mohl riskovat a skákat i něco jiného, ale mohlo by se stát, že to kotník nevydrží a tím bych zhatil celou Sněhurku, proto jsem se zatím rozhodl skákat jediný skok, u kterého nemám bolesti. V sezoně po své rekonvalescenci ale postupně budu přidávat i další skoky, abych i já z toho měl větší radost a abych si s tím i více pohrál.

Celý rozhovor s Tomášem Vernerem si můžete přečíst v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu