Král a královna už mají kostýmy, jsou nádherné

Ústřední postavou v nové pohádce sice bude drak, který kostým zkoušet nemusí, ostatní herci už ale ano. Šaty si tak v minulých dnech vyzkoušela nejen Kateřina Brožová, ale i Miroslav Šimůnek nebo Osmany Laffita.

Herci během kostýmové zkoušky (Miroslav Šimůnek a Kateřina Brožová). Foto: PETARDA PRODUCTION

Kostýmy pro pohádku Když draka bolí hlava z dílny Petra Šišky a Dušana Rapoše připravuje výtvarnice Alena Schaferová. Kvůli pokračování natáčení se v minulých dnech potkali tvůrci s pohádkovou královnou (Kateřina Brožová), králem (Miroslav Šimůnek) i komorníkem (Osmany Laffita), aby vyzkoušeli, jak hercům navržené šaty padnou.

„Kostýmy jsou přenádherné a je vidět, že byly použity krásné a drahé materiály, takže se to bude hrát samo. Na zkoušce jsem se setkala s Mirkem Šimůnkem, se kterým budeme hrát královnu a krále českého království. Navíc jsem moc ráda, že se účastním československého projektu, protože musím říct, že když jsme se před těmi mnoha lety rozdělili, bylo mi to opravdu líto. Je fajn, že nás tento projekt tak trochu znovu spojí,“ uvedla Brožová.

Spojení nastane díky draku Čmoudíkovi, který má dvě hlavy a každá z nich mluví jiným jazykem. Jedna česky, druhá slovensky. Na začátku března se už začalo natáčet ve Štramberku a Vendryni. Za několik týdnů pak budou filmaři pokračovat na dalších místech v Česku i na Slovensku. Filmová premiéra pohádky je naplánovaná na konec října, což odpovídá době oslav stoletého výročí založení Československa.

Další zprávy z regionu