Premiéra je za dveřmi

Muzikál na motivy románu Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj loupežník s názvem Balada pro banditu bude mít premiéru v Těšínském divadle 11. listopadu.

Čtená zkouška představení Balada pro banditu. Foto: TD

Balada pro banditu je úspěšná divadelní adaptace známého Olbrachtova románu z autorské dílny Milana Uhdeho a Miloše Štědroně, která měla premiéru na prknech brněnského divadla Husa na provázku v roce 1975. Do povědomí veřejnosti se tento muzikál dostal i díky filmovému zpracování, kde stejně jako v divadelní inscenaci ztvárnili hlavní role Miroslav Donutil, Iva Bittová a Bolek Polívka. Písně z muzikálu postupem času zlidověly a jsou nedílnou součástí příběhu o loupežníkovi z koločavských lesů a o jeho milé Eržice.

„Skutečná historická postava Nikola Šuhaj loupežník ožije i na scéně našeho divadla a vy se můžete těšit na příběh o lásce, zradě, nezkrotné touze po svobodě, na příběh o síle přátelství, ale i o úplatnosti a pomstě vědoucí až k vraždě,“ pověděla mluvčí divadla Iva Lupková. Muzikál, slavící již víc než půl století od svého vzniku, dodnes těší, inspiruje a dojímá.

Premiéra se uskuteční 11. listopadu v 18 hodin v rámci 20. ročníku Festivalu divadel Moravy a Slezska.

Další zprávy z regionu