Prim budou hrát chutné a voňavé kreplíky

Soutěž o nejlepší kreplík se rovněž v letošním roce uskuteční v Jablunkově. Naváže tak na loňskou premiéru, která se setkala s úspěchem.

Ilustrační foto: tm

Samotné klání je na programu 23. a 24. února, kdy zájemci mohou nosit své výrobky do budovy Jablunkovského centra kultury a informací (JACKi). „Porota, kterou budou tvořit důchodkyně ze zdejšího klubu, následně vybere tři nejlepší vzorky. Koblížky může péct kdokoliv a udělat dle své chuti. Záleží na každém jednotlivci, není to nijak omezeno,“ dodala ředitelka JACKi Gabriela Niedoba, která věří, že se z této soutěže po loňském úspěchu stane tradice.

V JACKi zároveň chystají besedy s kronikářem Bystřice Petrem Majerem. Večery s historickou tematikou budou bývat pravidelně každý měsíc. „Cyklus zahájíme 24. února, téma je Hrdinové nebo vlastizrádci,“ upřesnila ředitelka.

Jak dále Gabriela Niedoba řekla, v rámci pohádkových sobot je 19. února na programu pohádka Zima, zima, zimička v podání Divadla Křesadlo. Od 7. února bude v budově JACKi i nová výstava, lidé uvidí obrazy Jana Bocka nazvané Barvy Beskyd.

Další zprávy z regionu