První ročník loutkového festivalu děti uchvátil

Plné sály dětí, které neodtrhly oči od poutavých příběhů, přinesl první ročník festivalu loutkových divadel pro děti. Ten pořádala scéna Bajka Těšínského divadla společně s Kulturním a společenským střediskem Střelnice (KaSS) minulý víkend.

Jednotlivá představení měla úspěch a byla vyprodaná. Foto: Karin Dziadková

Scéna Bajka letos slaví sedmdesát let od svého založení. A tak se naskytla příležitost započít nový zvyk – přehlídku Loutky dětem. „O festivalu jsem přemýšlel už delší dobu. V širokém okolí neexistuje takový program zaměřený čistě na děti. Přidala se také Střelnice, která měla zájem vytvořit nějaký projekt určený právě dětem,“ vysvětlil šéf scény Bajka Jakub Tomoszek.

O loutkařské hry byl velký zájem, a nejen sál Bajky, ale i prostory KaSS byly zaplněné. „Během přehlídky se odehrála nádherná představení a bylo vyprodáno. Doufám tedy, že tento festival nebude poslední a bude mít nekonečně mnoho dalších pokračování,“ zhodnotila ředitelka KaSS Sabina Stiller. Podobně událost shrnul i Tomoszek: „Bylo opravdu plno. Jsem rád, že přišli diváci, což je nejdůležitější. Kdyby nepřišli, nemělo by smysl v takovém projektu pokračovat. Splnilo to má očekávání a jsem vděčný, že přijeli lidé, kteří u nás ještě nebyli a mohli jsme s nimi spolupracovat.“

Jaký program pořadatelé zvolili a kolik diváků za svou sedmdesátiletou historii svými představeními bavili, se dočtete už v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu