Těšín si připomněl památku věrozvěstů

Druhý ročník Svátku Cyrila a Metoděje si v českotěšínském parku Adama Sikory užily celé rodiny. Organizace se ujalo město společně s církvemi, čímž oslavili památku dvojice věrozvěstů.

Českotěšínský park Adama Sikory nabídl všestranný program. Foto: fm

Park Adama Sikory nabídl během čtvrtku druhý ročník akce Svátek Cyrila a Metoděje. „Na akci dorazilo poměrně dost lidí a je vidět, že si atmosféru také užívají,“ poznamenal starosta Vít Slováček. V úvodu se slova ujal také duchovní Walerian Bugel s přednáškou zaměřenou právě na věrozvěsty. „Je dobré si připomínat, že tento den není pouze státním svátkem, ale je hlavně o dvou postavách, které kdysi zásadně ovlivnily naší zemi,“ dodal na adresu Cyrila a Metoděje starosta.

V průběhu odpoledne pak mohli zájemci navštívit sportovně zábavné atrakce. Pro děti byla připravená například aréna s kladivy, hora K2, bazének s válci nebo třeba skákací hrad. Pro starší pak pořadatelé připravili malé lanové centrum nebo 14 soutěžních stanovišť a 14 naučných úkolů vázajících se na Cyrila a Metoděje.

Celou událost pak z jeviště doprovázeli hudebníci. Před posluchače vystoupily třeba skupiny Adonai, Fusion, ale i další interpreti, které daly k dispozici hlavně českotěšínské církve. Mimoto byly k připravené i nejrůznější stánky. Kromě občerstvovacích třeba i ty, kde si příchozí mohli v rámci programu Newstart zjistit, jak jsou na tom se svým zdravím.

Během odpoledne pak pro zájemce připravili organizátoři také vzlety horkovzdušným balónem. „Když jsme na místo dorazili, kvůli vedru to vypadalo, že se akce s balónem nepodaří, díky chladnějšímu podvečeru jsme ale bez problému vzlétli,“ řekl pilot Martin Činčala, který tak mnoha zájemcům ukázal park i celou akci z ptačí perspektivy.

Další zprávy z regionu