Tři nástroje, tři hlasy, tři jazyky. I takové je Třinecké hudební jaro

Kulturní dům Trisia zažil v minulých dnech ojedinělý koncert Jazz & World Music v rámci Třineckého hudebního jara. Na jevišti vystoupily tři muzikantky, které představily průřez své dosavadní tvorby. Kromě Lenky Dusilové tak vystoupily i Dorota Barová a Beata Hlavenková, které pochází z regionu.

Na koncertu zazněl průřez dosavadní tvorby tří muzikantek (na fotografii zleva Beata Hlavenková, Dorota Barová a Lenka Dusilová). Foto: archiv MěU

Klavír, kytara a violoncello, čeština, slovenština a polština, ale i tři neopakovatelné hlasy. Takový byl koncert Lenky Dusilové a dvou rodaček z Třinecka Beaty Hlavenkové a Doroty Barové. Během vystoupení interpretky nabídly posluchačům nejen průřez své dosavadní sólové tvorby, ale i písně, na nichž během své kariéry spolupracovaly.

I když uskupení těchto hudebnic vzniklo už v roce 2014, na podiích vystupují společně spíše ojediněle. Jediný další plánovaný koncert tria v tomto roce, se uskuteční už jen v létě na festivalu Colours of Ostrava. Podle Doroty Barové však nejde říct, že by třinecké vystoupení bylo jen zkouškou na to ostravské, protože i samotná kompozice skladeb bude odlišná.

Další informace o koncertu a jiné zajímavosti naleznete v příštím vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu