V JACKi vystavuje Osmička

Pestrá směsice výtvarných stylů je k vidění na výstavě v Jablunkovském centru kultury a informací (JACKi). Zájemci si expozici mohou prohlédnout do konce října.

Vernisáž výstavy v JACKi. Foto: tm

Skupina Osmička vznikla v roce 2018 a jablunkovská výstava je jejich desátá v pořadí. „Poblíž vystavovali například v Bystřici či Českém Těšíně. Jejich tvorba je autentická – jsou sví,“ řekla ředitelka JACKi Gabriela Niedoba s tím, že ve skupině je osm členů. Vedoucím je Józef Drong.

„Jak skupina tvrdí, jsou fascinováni světem a pokouší se ho podle svých schopností a představ zachycovat. Jsou si vědomi, že nemají na staré mistry a nemají ani ambice reflektovat současné výtvarné trendy. Chtějí jen využít svých vrozených nebo získaných náchylností pro sebe samé, případně pro lidi ve svém okolí,“ doplnila ředitelka.

„Na jablunkovskou výstavu jsme zvolili menší formáty, což nám připadalo ideální. Každý z autorů se zde prezentuje třemi pracemi,“ nastínil Drong, podle kterého je na obrazech vidět překrásná krajina, která je v okolí Jablunkova. Skupina výtvarníků Osmička má svou základnu v Dolním Žukově, kde se schází a společně tvoří.

Další zprávy z regionu