V knihovně se bude LiStOVat, návštěvníky čeká nevšední zážitek

Knihovna Třinec zve návštěvníky na sobotní LiStOVáNí. Přijedou herci Petra Bučková a Alan Novotný, aby návštěvníky zasvětili do tzv. Kuřimské kauzy.

Petra Bučková se představí v roli novinářky. Foto: archiv Petry Bučkové

Svatá Barbora, tak se jmenuje komiks, který od svého vydání sklízí velmi pozitivní ohlasy. V sobotu 13. října od 17 hodin ho v Knihovně Třinec originálním způsobem představí herci projektu LiStOVáNí Petra Bučková a Alan Novotný. Spolu s nimi dorazí i spoluautor knihy, oceňovaný spisovatel Marek Šindelka. Ten je držitelem mnoha literární ocenění např. Magnesie Litery nebo Ceny Jiřího Ortena.

Příběh komiksu Svatá Barbora je vystavěn na skutečných událostech, které se týkaly tzv. Kuřimské kauzy. Děj má několik vrstev, kterými se proplétá hlavní hrdinka příběhu – novinářka Andrea. Komiks je místy napínavý, připomíná thriller nebo detektivku a čtenáře nenechá ani na chvíli vydechnout. Společně s vynikajícím výtvarným zpracováním se jedná o jeden z nejlepších původních komiksů, které u nás v posledních letech vyšly.

„S projektem LiStOVáNí spolupracujeme už dlouho a jsme rádi, že se nebojí zkoušet nové věci. Překvapivě si tentokrát troufli na komiks a na téma, které není veselé, ale přesto je důležité. A jako vždy to bude opravdu velký zážitek,“ říká Jan Delong z Knihovny Třinec.

Další zprávy z regionu