V Rokáči zazní hity od Tarji Turunen

Rokáč v Jablunkově bude 7. září místem vystoupení kapely Eagle Eye – Tarja Tribute. Jak už napovídá název, projekt Eagle Eye je postavený na tvorbě ledové královny Tarji Turunen. V repertoáru skupiny jsou ty největší pecky z Tarjiny sólové dráhy.

Eagle Eye dorazí do Jablunkova. Foto: promo kapely

Na koncertech často hraje i akustické verze skladeb z dílny finské metalové divy a v setlistu nikdy nechybí ani hity legendární kapely Nightwish, se kterou Tarja před mnoha lety začínala.

Kapela neustále pracuje na nových skladbách a repertoár pravidelně doplňuje tak, aby jejich koncerty byly jakýmsi průřezem celé Tarjiny tvorby. Díky tomu se tak publikum může těšit i na skladby z aktuální desky In The Raw.

„Nikdy jsme však nechtěli být jen další tribute kapelou. To, co děláme, děláme s láskou k hudbě a chceme v tom být co nejlepší. Naším cílem totiž rozhodně není pouze těžit ze zvučného jména Tarji. I proto na zkušebně a ve studiu neustále tvrdě makáme, abychom pro vás na pódiu mohli podat ten nejlepší výkon a přinést vám skvělý hudební zážitek,“ píše se na stránkách olomoucké skupiny, která oficiálně vznikla v létě roku 2018.

Kapela zároveň zdůrazňuje, že všechny skladby hraje v původních tóninách a zpěvačka zpívá vše v identických polohách do posledního tónu, jako Tarja. O tom se mohou návštěvníci Rokáče sami přesvědčit.

Další zprávy z regionu