Zahrají Monkey Business a další hvězdy

Pořádně napilno s blížícím se létem mají v jablunkovském Rokáči. Populární skupina Monkey Business v čele s Matějem Ruppertem je tahákem velikonočního koncertu. Uskuteční se v sobotu 16. dubna od 20 hodin.

Matěj Ruppert přijede s „opičím byznysem“ do Jablunkova. Foto: kapela

„Sváteční atmosféra bude v Rokáči i 17. dubna, kdy jsme připravili tradiční diskotéku Šmiegrustoffku. Kdysi tato akce bývala v Mostech v sokolovně, ale poté jsme ji převzali my,“ řekla Naďa Slowiková z Rokáče.

V Jablunkově věří, že své příznivce si najde i skupina Mucha. Je sice trošku vulgární, ale má co nabídnout. Koncert se koná 23. dubna. U Rokáče ještě 29. dubna uspořádají pálení čarodějnic a 30. dubna do klubu dorazí kapela Inekafe.

„V předstihu si z květnové nabídky dovolím vypíchnout velký koncert švédské blackmetalové legendy Marduk a o den později se pobavíme na Májovce,“ vypočetla Slowiková, která je ráda, že po covidové pauze se Rokáč pomalu dostává do zaběhnutých kolejí.

V Rokáči cílí i na pomoc potřebným. „Letos to je třinecký spolek Nikdy nejsi sám. Pomáháme i partnerskému městu Jablunkova, ukrajinskému Tjačivu. Nejen finančně, ale i materiálně. Vše konzultujeme s místní Charitou,“ dodala.

Aby byl Rokáč ještě více atraktivní, chtějí vsadit na jeho umístění, které je přímo na soutoku řek Olše a Lomná. „Soutok dvou řek v centru města se jen tak nevidí. Chceme místo dostat více do podvědomí, aby bylo lákadlem pro lidí. Jako třeba nejvýchodnější bod republiky v Bukovci nebo Trojmezí v Hrčavě,“ vysvětlila Slowiková a uzavřela: „V názvu klubu sice máme slovo southock, které zní anglicky, ale jestli to slovo v překladu něco znamená, to opravdu netuším.“

Další zprávy z regionu