Září je nabité akcemi. První na řadě je Jabkový den

Hned několik akcí pořádá během září Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKi). Na 10. září je v parku za radnicí připraven Jabkový den, který začne v 15 hodin.

La Quinta Pars budou mít koncert v Jablunkově. Foto: archiv SHF

„Akci pořádáme ve spolupráci s Kysuckým muzeem v Čadci. Díky společnému projektu v rámci dotačního titulu Bílé Karpaty se u nás představí folklorní soubor Bystrica z Nové Bystrice. Dále máme nasmlouvaných několik řemeslníků z Kysuc, jedná se o práci se dřevem, bižuterii a jiné. Samozřejmě nebudou chybět ani naši řemeslníci,“ nastínila ředitelka JACKi Gabriela Niedoba.

Nebude chybět prezentace sociálních služeb, příchozí se mohou podívat i na výstavu fotografií Lucie Brychcyové. Děti potěší Cirkus trochu jinak a další atrakce, na pódiu se pak představí Ferdy Mercury a Elvis Presley revival. Samozřejmostí je bohaté občerstvení, tombola či moštování jablek.

Úplně z jiného soudku je Evropský týden mobility, který v Jablunkově rozložili do tří dnů. „V pondělí 19. září se uskuteční kolovaná pro děti z mateřských i základních škol. Na odrážedlech či kolech budou jezdit na dopravním hřišti u ZŠ. Začíná se v 15 hodin,“ nastínila ředitelka. Ti odrostlejší si přijdou na své 20. září v 15 hodin, kdy se u Městského lesa konají pumptrackové závody. Ve středu v 15 hodin může široká veřejnost přijít k městskému úřadu a poté na kolech dojet do areálu Belka v Hrádku, kde bude zakončení, včetně opékání párků.

„Svatováclavský hudební festival zavítá do Jablunkova 22. září v 18 hodin. V kostele zahraje seskupení La Quinta Pars. Tito kvalitní evropští interpreti zahrají renesanční šansony a instrumentální skladby,“ uzavřela Niedoba.

Další zprávy z regionu