Akrobatky zaujaly porotce v celorepublikové online soutěži

Děvčata z třineckého studia Acrodancers obsadila první dvě příčky v soutěži Pole princess 2020. V akrobacii na kruhu zvítězila v kategorii 6 až 11 let Sophie Powell, za ní skončila o pouhých 16 setin bodu Sára Gajdicová.

Sofie získala v akrobacii na kruhu bronz i loni na mistrotvství ČR a SR. Foto: Acrodancers

„Do soutěže se zapojili akrobaté z celé republiky a z výsledků mám obrovskou radost. Sofinka získala už loni bronz na mistrovství ČR a SR, Sára skončila tehdy těsně za ní. Od té doby se obě hodně posunuly, zvládají i velmi náročné prvky,“ uvedla jejich trenérka Lenka Martynková, za svobodna Šotkovská.

„Sofinka získala už loni bronz na mistrovství ČR a SR, Sára skončila tehdy těsně za ní. Od té doby se obě hodně posunuly, zvládají i velmi náročné prvky.“Trenérka Lenka Martynková

Soutěž probíhala nestandardním způsobem. Vystoupení natočily na video a poslaly ho organizátorům. „Soutěž se měla původně konat s diváky, ale momentální vládní opatření to neumožňovala. Aby se ale úplně nezrušila, uskutečnila se formou online. Mělo to i své výhody. Natočily jsme videa bez nějakého nátlaku a vybraly jedno, které jsme považovaly za nejlepší,“ pokračovala.

Gajdicová dokonce vyhrála zvláštní cenu za nejztřeštěnější choreografii. „Ztvárnila čarodějnici. Měla i koště,“ rozesmála se Martynková. „Sofinka vystupovala na píseň Believer – Imagine Dragons od Simply Three. Je to velmi rytmická, instrumentální hudba, ve které poukazujeme na to, že víra ve své schopnosti je krokem k nemožnému. Bez víry ve své schopnosti a sílu nelze dosáhnout vysněných cílů,“ dodala trenérka.

Tři porotci posuzovali technickou náročnost, provedení a umělecký dojem. „Běžně každý ze tří porotců sleduje a hodnotí jen jednu složku výkonu. Tentokrát si ale pouštěli videa několikrát a bodovali ho kompletně. Je to samozřejmě subjektivní, každý je jiný a líbí se mu něco jiného. Ve prospěch Sofinky mluví technická náročnost a provedení, ve kterém se mimo jiné sleduje stejně jako v gymnastice propnutí kolen, špiček a podobně,“ uzavřela trenérka Lenka Martynková.

Další zprávy z regionu