Atleti vyhráli baráž a udrželi se v první lize družstev

Třinečtí atleti ovládli baráž o první ligu družstev mužů a udrželi se v soutěži. V konkurenci deseti týmů směřovali od začátku k záchraně. Ženy budou i příští sezonu startovat ve druhé lize.

Třinečtí atleti se udrželi v první lize. Baráže se zúčastnilo i družstvo žen, ale i přes dobrý výkon zůstává ve druhé lize. Foto: oddíl

„Ulevilo se mi, ale cítil jsem, že se zachráníme, a jsem rád, že jsme ukázali, že do první ligy patříme,“ uvedl předseda oddílu Stanislav Sajdok mladší. „Až na výjimky jsme měli v disciplínách minimálně dva lidi a body rychle naskakovaly. Získali jsme 38 bodů v dálce, dalších 32 v pětce (5000 metrů). Přes dvacet i v hodu kladivem, v bězích 100 a 200 metrů. Nestálo to jen na jedné disciplíně,“ těšilo jej.

„Ulevilo se mi, ale cítil jsem, že se zachráníme, a jsem rád, že jsme ukázali, že do první ligy patříme.“Stanislav Sajdok mladší

Nejvíce bodů posbírali Vít Holub (30,25) a Daniel Hanzelka (27). „Kromě nich si vedl výborně i Vojtěch Szczerba, který udělal na překážkách velký pokrok. Tomáš Bruk dospívá jako vrhač. Pravidelně dělá slušné body i Filip Böhm. Stávají se tahouny týmu a mám radost, že nám roste nová generace. Kromě tří kluků z Poruby jsme poskládali tým na baráž z vlastních zdrojů. Je skvělé, že nestojíme na hostujících závodnících,“ pokračoval Sajdok.

Své disciplíny vyhráli Marek Chrascina, který vyhrál 5000 metrů v čase 15:08,8. Uzdravený Lukáš Labaj dohodil nejdál kladivem (45,49 m) a Stanislav Sajdok byl nejlepší v oštěpu (52,22 m).

„Obsadili jsme ještě hodně druhých a třetích míst,“ podotkl Sajdok a nad svým triumfem se pousmál. „Přihlásil jsem se, protože mi odřekli dva kluci kvůli práci. Házelo se mi dobře, ale s tímto výkonem bych v první lize bral maximálně pár bodů. Úroveň soutěže se neskutečně zvedla. Vedli jsme si v ní ale lépe než minulý rok. Nechybělo moc, abychom se vyhnuli i baráži. Věřím, že příští rok už bude bez nás,“ doplnil.

Ženy zůstaly ve druhé lize
Baráže o první ligu se zúčastnily také třinecké atletky. I bez několika žákyň, které nastoupily na mezinárodních závodech v Brně, skončily čtvrté z deseti družstev. Zůstávají tak ve druhé lize.

„Holky udělaly v baráži dobrý výsledek. Táhla je opět Zina Pindorová, která získala přes třicet bodů,“ přiblížil Stanislav Sajdok mladší. „Ve druhé lize za nás nastupovalo několik žákyň. I tady se nám rodí nová generace. Výkony mají vzestupnou tendenci a věřím, že příští rok budou reálně bojovat o první ligu,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu