Atletky Sajdoková a Sasynová potvrdily, že jsou nejlepší v republice

Třinecký oddíl atletiky získal dva tituly na dorosteneckém a juniorském mistrovství ČR. Bára Sajdoková vyhrála výkonem 177 centimetrů ve skoku do výšky, Karolína Sasynová byla nejrychlejší v běhu na 1500 metrů (4:42,19).

Těsně skončily pod stupní vítězů Markéta Sikorová (vpravo) a Michaela Šimurdová. Foto: archiv atletického oddílu

„Jsem nadšený, dlouhodobě dokazují, že jsou v dorostu extratřídy. Výsledkem si obě definitivně zajistily účast na ME do 17 let, kde mají velkou šanci, aby postoupily do finále,“ uvedl trenér Stanislav Sajdok mladší.

Obě vyhrály těsně. Sajdoková dosáhla stejného výsledku jako Klára Krejčíříková, ale až do výšky 180, kterou už nepřekonala, si na rozdíl od své soupeřky počínala bezchybně. Sasynová měla v cíli náskok necelých dvou sekund.

„Jsem nadšený, dlouhodobě dokazují, že jsou v dorostu extratřídy. Výsledkem si obě definitivně zajistily účast na ME do 17 let, kde mají velkou šanci, aby postoupily do finále.“Trenér Stanislav Sajdok mladší o nových mistryních ČR Báře Sajdokové a Karolíně Sasynové

Po dalším titulu sahal v trojskoku i František Buba. Třinecký atlet vedl s výkonem 14,63 metrů až do závěrečné šesté série, ve které ho ale Jakub Bystroň přeskočil o třináct centimetrů. „Franta ještě mohl odpovědět, jeho poslední pokus se pohyboval okolo patnácti metrů, ale bohužel s mírným přešlapem,“ řekl Sajdok.

Třinecký oddíl měl na mistrovství ČR celkem patnáct závodníků, skoro všichni se probojovali do finále. „To je obrovský úspěch. Nikdo se neztratil, někteří si vytvořili osobní rekordy. Vyzdvihl bych ještě holky v běhu na 1500 metrů přes překážky. Markéta Sikorová skončila čtvrtá (5:20,76) a Míša Šimurdová byla za ní pátá (5:30,29). Ale medaile byly daleko,“ dodal.

Šestá místa obsadili Filip Wojnar (400m, 51,28s) a Jakub Zawada (trojskok, 13,30m). Sedmé skončily Markéta Sikorová (3000m, 10:56,36) a Klára Teofilová (trojskok, 11,28m). Ve finále byli osmí Hana Bruková (hod kladivem, 43,96m), Vojtěch Grycz (skok o tyči, 385 cm) a Patrik Vašíček (trojskok, trojskok (13,29m).

Další zprávy z regionu