Atletky v úvodním kole zářily, mají na baráž o extraligu

Třinecké atletky překvapily druhým místem v úvodním kole první ligy družstev žen, které hostil třinecký oddíl. Výsledkem naznačily, že by mohly v soutěži bojovat o první dvě místa, která znamenají postup do baráže o extraligu.

Bára Sajdoková vyhrála nejen skok do výšky, na který se specializuje, ale i trojskok. Foto: Roman Baselides

Atletky získaly 160,5 bodu a nestačily pouze na suverénní Opavu (243 bodů). „Jsem absolutně spokojený, i s přihlédnutím, že na třetí místo měly náskok 35 bodů. To je dost. Holky ukázaly, že pokud se budou i nadále scházet na závody v tomhle složení, tak mají na baráž. Ale je za námi jen první kolo, navíc jsme závodili doma, a to je vždy specifické. Další kola napoví více,“ řekl předseda oddílu Stanislav Sajdok mladší.

„Holky ukázaly, že pokud se budou i nadále scházet na závody v tomhle složení, tak mají na baráž.“Předseda oddílu atletiky Stanislav Sajdok mladší

Třinec opět sází hlavně na své odchovance. Lídrem týmu byla Bára Sajdoková, která vyhrála výšku (180 centimetrů) a trojskok (12 metrů). Třetí místo ještě obsadila v běhu 100 metrů přes překážky a celkově získala třicet bodů, druhý nejvyšší počet ze všech závodnic.

Stálice Tereza Douchová přidala dvacet bodů v součtu tří disciplín (disk, koule, oštěp). Klára Teofilová získala devatenáct bodů a nejlepšího umístění dosáhla v trojskoku, kde skončila druhá. Karolína Sasynová vyhrála běh na 800 metrů v čase 2:13,33.

„Vyzdvihl bych ještě Hanu Brukovou, která obsadila v kladivu čtvrté místo. Hodila téměř čtyřicet metrů, to je velice dobré. Na hostování máme dvě atletky ze Slovenska, přispěly devatenácti body. I to nám pomohlo,“ dodal.

Muži vstoupili do první ligy pátým místem

Třinečtí atleti se probojovali v posledních dvou letech do baráže o extraligu, nový ročník ale doma zahájili pátým místem. Závod jednoznačně ovládly Vítkovice, které minulý rok sestoupily z nejvyšší soutěže, a získaly 300 bodů. Druhá Opava jich měla 165 a Třinec 100,5.

„Jsem relativně spokojený. Kvalita soutěže vzrostla sestupem Vítkovic. Opava je také silná, loni jsme jí sice šlapali na paty, ale v žádném kole jsme ji neporazili. Tentokrát se mezi námi rozdíl trochu zvětšil, protože jsme uvolnili na hostování do extraligové Olomouce Františka Bubu,“ uvedl předseda oddílu Stanislav Sajdok mladší.

„Jeho absence je znát, dělal nám třicet bodů. Do Dukly Praha jsme ještě pustili i Reného Sasyna, který v bězích 800 a 1500 metrů také nasbíral deset až patnáct bodů. To je taky citelné oslabení. Myslím si, že s nimi bychom je zase trápili. Jinak je náš kádr beze změn a budeme se snažit, abychom skončili v polovině startovního pole, to je do čtvrtého pátého místa,“ pokračoval Sajdok mladší, který pro tým vybojoval nejvíce bodů – 17,5.

Tomáš Lichý vyhrál desetikilometrový závod v čase 31:55,79 a přispěl jedenácti body. Blízko k vítězství byl ještě Marek Chrascina, který skončil druhý v běhu 1500 metrů (3:56,24), když na prvního ztratil jen sedm setin. Na stupně vítězů se ještě dostal Michal Puczok, který byl v hodu oštěpem třetí (56,5 metrů).

 

Další zprávy z regionu