Bakoš předčasně končí, na Oceláře bude vzpomínat v nejlepším

Třinecký hokejový klub se dohodl se slovenským útočníkem Martinem Bakošem na ukončení spolupráce. Dvaatřicetiletý hráč, který se k Ocelářům připojil v lednu před uzávěrkou přestupů z KHL, zasáhl do hry jen ve třinácti utkáních.

Martin Bakoš získal s Třincem titul, ale nastoupil v play off jen ke dvěma utkáním. Přeje si hrát více. Foto: HCO

„V lednu jsme nečekali s ohledem na podepsaný dlouhodobý kontrakt, že by se v létě mohl na trhu objevit Libor Hudáček, o kterého jsme měli dlouhodobě zájem. Martin i Libor jsou praváci a mají podobný herní styl, místo je však jen pro jednoho. S Martinem jsme se proto dohodli na ukončení jeho smlouvy. Děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ vysvětlil odchod Bakoše sportovní ředitel Jan Peterek.

V lednu jsme nečekali s ohledem na podepsaný dlouhodobý kontrakt, že by se v létě mohl na trhu objevit Libor Hudáček, o kterého jsme měli dlouhodobě zájem. Martin i Libor jsou praváci a mají podobný herní styl, místo je však jen pro jednoho.“Jan Peterek

Slovenský útočník tak po půl roce opouští Třinec, se kterým získal svůj druhý titul v české nejvyšší soutěži. Za Oceláře nastoupil v základní části k jedenácti utkáním s bilancí 2+1, další dva zápasy přidal ve finále play off, ve kterých nebodoval.

„Budu na Oceláře vzpomínat jen v tom nejlepším. Je to profesionální hokejová organizace, v kádru je velká konkurence. Někdy se ale stane, že se angažmá nepovede podle představ. Přišel jsem do rozběhnutého vlaku, který drtil soupeře i beze mě. Takže jsem neměl prostor předvést, že jsem platný hráč. Chci hrát co nejvíce, proto jsme se dohodli, že se naše cesty s Oceláři rozejdou,“ uvedl k odchodu sám Martin Bakoš.

Další zprávy z regionu