Běh s Agelem je už tuto neděli, zapojí se Krpálek i Oceláři

Se speciálními hosty se v neděli 12. června uskuteční 4. ročník charitativního běhu Těšínská osmička Nadace Agel. Do závodu, na který se dá ještě přihlásit, se zapojí Lukáš Krpálek i vybraní hráči třineckého hokejového týmu.

Zájemci se ještě můžou registrovat v den závodu v místě startu. Už teď je přihlášeno tři sta lidí. Foto: archiv Agelu

Start nedělního běhu je v 11 hodin od Nemocnice AGEL Třinec Podlesí a svůj cíl má osmikilometrová trať v Českém Těšíně v Parku Adama Sikory.

Se společností Agel spolupracuji řadu let, a tak se rád účastním závodu, který pomůže dobré věci. Možná na to nevypadám, ale běhám rád, ale určitě ne tak rychle jako atleti. Závod hlavně užiju, určitě nepoletím jako vítr.“Lukáš Krpálek

„K dnešnímu dni je přihlášeno 300 účastníků, a tak je téměř jisté, že překonáme rekord v počtu běžců, protože zbylých sto čísel bude připraveno pro poslední zájemce přímo na startu od 9.00 do 10.45 a věřím, že jich ještě několik desítek přijde,“ zve další závodníky ředitelka závodu a Nadace Agel Veronika Dostálová.

Startovné činí 350 korun. „Výtěžek ze startovného poputuje třem holčičkám se zdravotním znevýhodněním, a to pro dvouletou Nelinku z Karviné, čtyřletou Pavlínku z Dětmarovic u Karviné a pětiletou Klárku z Třince. Příspěvky využijí rodiče holčiček na potřebné rehabilitace,” pokračuje.

Na startu závodu, během kterého by mělo podle meteorologů panovat krásné letní počasí, bude dvojnásobný olympijský vítěz a nejlepší sportovec České republiky Lukáš Krpálek.

„Se společností Agel spolupracuji řadu let, a tak se rád účastním závodu, který pomůže dobré věci. Možná na to nevypadám, ale běhám rád, ale určitě ne tak rychle jako atleti. Určitě mě proto neuvidíte v čele závodu, možná na startu, když mě postaví do první řady, ale pak si závod hlavně užiju a určitě nepoletím jako vítr,“ směje se Krpálek.

Závodu se aktivně účastní i vybraní hráči HC Oceláři Třinec před odpoledním odjezdem na soustředění do Tater. V cíli pak představí mistrovský pohár a uspořádají spolu s Lukášem Krpálkem autogramiádu.

Další zprávy z regionu