Beskydský golfový klub rozšířil sbírku mistrovských titulů

Beskydský golfový klub získal po třech letech mistrovský titul v soutěži smíšených družstev do 16 let. Jeho hráči triumfovali v domácím prostředí v Ropici, kde se odehrála minulý týden finální kvalifikace i play off.

Beskydský golfový klub získal v roce 2018 i 2019 shodně tři tituly mistra republiky v šesti soutěžích družstev. Foto: archiv oddílu

„Doma je doma. Nějaká výhoda to je, protože naši hráči hřiště lépe znají, jsou na něm častěji než ostatní,“ prohlásil trenér Lukáš Pavelka.

Do areálu v Ropici dorazilo šestnáct týmů, které nejlépe zvládly čtyři regionální kvalifikace, a v soutěži na rány bojovaly ve dvou dnech o postup do osmičlenného play off. Beskydský golfový klub zaznamenal v součtu úderů na 36 jamkách druhý nejlepší výsledek za suverénními Hodkovičkami, které obhajovaly titul.

„Těší mě také, že skvělé výsledky potvrzujeme opakovaně. Pátým rokem za sebou získalo některé z našich mládežnických družstev titul. To je skvělá vizitka práce celého našeho klubu.“Lukáš Pavelka, trenér Beskydského golfového klubu

Play off poté probíhalo ve hře na jamky ve čtyřech dvouhrách (dva protihráči bojují o výhru na každé z osmnácti jamek) a jedné čtyřhře (na každé straně je dvojice). Domácí tým ovládl vyřazovací část vcelku přesvědčivě. Nad Olomoucí zvítězil 4:1, Brnu vrátil loňskou porážku a udolal ho 3,5:1,5. Ve finále, které mělo očekáváné složení, zdolal Hodkovičky 4:1.

„Výsledky jsou klamavé. Ve skutečnosti rozhodovaly v náš prospěch drobnosti. S Brnem byly souboje napínavé, ale našim hráčům se dařilo v koncovce. Také proti Hodkovičkám to bylo drama. Od prvních jamek jsme sice měli navrch ve čtyřech z pěti zápasů, ale v půlce utkání se začalo skóre vyrovnávat. V závěru ale už těsné vedení naši hráči nepustili,“ těšilo ho.

Například ve hře na rány se blýskla výborným výkonem 67 úderů Denisa Vodičková, ale Pavelka nechtěl nikoho vyzdvihnout. „Je to týmové vítězství. Když zahraje jeden excelentně, nestačí to. Více hráčů musí předvést vysokou výkonnost. Těší mě také, že skvělé výsledky potvrzujeme opakovaně. Pátým rokem za sebou získalo některé z našich mládežnických družstev titul. To je skvělá vizitka práce celého našeho klubu,“ uzavřel.

 

Další zprávy z regionu