Bodovali jen fotbalisté Bystřice, Mostům hrozila desítka

Druhý týden po sobě nevyhrál žádný z regionálních týmů ve fotbalových soutěžích od I. B třídy po krajský přebor. Jako jediná bodovala Bystřice, která doma remizovala s Petřvaldem na Moravě 1:1. Mosty dokonce prohrály 0:9.

Aleš Liberda (vpravo) vstřelil jediný gól Bystřice. Foto: ba

Fotbalistům Mostů se oddechlo, když rozhodčí odpískal v Řepišti konec duelu. Na hřišti lídra I. B třídy se těsně vyhnuli dvoucifernému výprasku.

„Nezlobili bychom se, kdyby to ukončil už v poločase. Celé utkání jsme se protrápili a desítka opravdu hrozila. Rozhodčí domácím neuznali kvůli ofsajdu ještě další dva góly,“ uvedl vedoucí Mostů David Tryska. „Rozdíl v kvalitě byl obrovský, mají v kádru bývalé profesionální hráče a Daniel Tchuř hrával i ligu (Slavia Praha, Baník Ostrava). Jsou úplně někde jinde, celý zápas jsme byli jak na kolotoči,“ dodal.

„Nezlobili bychom se, kdyby to ukončil už v poločase. Celé utkání jsme se protrápili a desítka opravdu hrozila. Rozhodčí domácím neuznali kvůli ofsajdu ještě další dva góly.“Vedoucí Mostů David Tryska

Trenér Oldřichovic Miloš Koloničný nazval ve stejné soutěži obrovskou ostudou domácí prohru 0:4 s Petrovicemi. „Jsem zklamaný. Byli jsme absolutně neškodní, za celé utkání jsme vyslali jedinou střelu na branku. Kluci by měli vrátit divákům peníze za vstupné, takhle se o body nehraje,“ řekl kouč.

Vendryni utekl v Raškovicích začátek, už v jedenácté minutě prohrávala 0:2. I přes zlepšení a slušný výkon nakonec podlehla 1:2. O gól prohrál i Nýdek, 0:1 na hřišti Lokomotivy Petrovice.

Jablunkov přišel o kapitána
Fotbalisté Jablunkova nemohli lépe začít, už z první útočné akce se ujali vedení. Po půl hodině hry se jim ale zranil kapitán Martin Hudzieczek a Vratimov v rozmezí 45. až 55. minuty otočil na konečných 3:1.

„Do toho zranění jsme je pomalu k ničemu nepustili a hráli jsme, co jsme si řekli. Zranění Hudzieczka s námi ale zamávalo, praskla mu achilovka a jde na operaci. Jeho odchod ovlivnil náš výkon. Museli jsme přeskupit obranné řady, a než si to sedlo, inkasovali jsme v nastavení poločasu ze standardky vyrovnávací gól. To byl hodně důležitý moment. Další ránu nám soupeř zasadil na začátku druhé půle a už jsme se z toho nevzpamatovali,“ uvedl trenér Jablunkova Radek Fazekaš.

Hnojník schytal v Libhošti už v prvním poločase bůra, po přestávce alespoň zmírnil jeho prohru Michal Bauman na konečných 1:5. „Připadalo mi, jako bych posbíral odněkud z hřiště náhodně hráče a šel si zahrát,“ řekl trenér Hnojníku Alois Mikunda. Smilovice si vybraly slabší chvilku v Dobré během 23. až 31. minuty, v nichž nabraly manko 0:3 a nakonec prohrály 1:4.

Fotbalisté Bystřice ani Těšína neudrželi v krajském přeboru vedení
Bystřice na svém hřišti poprvé v sezoně ztratila, předchozí tři domácí zápasy vyhrála se skóre 14:0. „Zápas byl vyrovnaný. V prvním poločase jsme měli trošku navrch, byli jsme aktivnější a ujali se vedení. Druhý poločas patřil soupeři,“ uvedl trenér Bystřice Zdeněk Černek.

Český Těšín zaskočil favorizovaný Bílovec povedeným startem. O dvoubrankové vedení ale přišel v závěru poločasu a nakonec soupeři podlehl 2:5. „Začali jsme hodně dobře a prvních třicet minut jsme hráli super. Ještě jsme mohli dva tři góly přidat, nepustili jsme je k ničemu. Možná nás i trošku podcenili. Po inkasované brance jsme ale znervózněli a byla škoda gólu na 2:2 do šatny,“ uvedl trenér Českého Těšína Petr Joukl.

Jeho svěřenci vstoupili dobře i do druhé půle, postupem času jim ale docházel dech. „I proto začal mít soupeř převahu, dal slepené góly a sesypali jsme se. Pořád také doplácíme na chyby, neumíme se jich vyvarovat a soupeř je potrestal. Šancí jsme přitom měli v zápase více, ale v jejich proměňování byl velký rozdíl,“ dodal.

Podrobnosti najdete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu