Bodů mělo být více, uvědomuje si šéf třineckých fotbalistů

Třinečtí fotbalisté přezimují ve druhé lize na deváté příčce s 22 body. Šéfa klubu Karla Kulu těší, že se mužstvo pohybovalo od začátku v klidném středu tabulky a že splnilo bodový plán. Na druhou stranu si uvědomuje, že mělo na víc.

Karel Kula je rád, že se do sestavy ve větší míře prosazovali i odchovanci. Foto: Roman Baselides

„Za půl sezony máme jen čtyři porážky a v tomhle ohledu patříme k nejlepším pěti mančaftům. Všechny prohry byly jen o gól (vždy 0:1), nedostali jsme od nikoho kouř. S tím jsem spokojený, prohrát jen čtyři z 16 utkání je slušná vizitka,“ začal s hodnocením podzimu Karel Kula.

„Za půl sezony máme jen čtyři porážky a v tomhle ohledu patříme k nejlepším pěti mančaftům. S tím jsem spokojený, to je slušná vizitka.“Generální manažer FK Fotbal Třinec Karel Kula

Jedním dechem ale zdůraznil, že má tým i sedm remíz, nejvíce ze všech v lize. Celkový dojem z podzimní části mu kazí i pokles formy v posledních kolech a domácí bilance.

„To nás stálo lepší umístění, těch vítězství mělo být více. Zejména mrzí ztráty doma, kde jsme vyhráli jen dvakrát. To je málo. Například jsme si v posledních dvou utkáních měli poradit doma s Líšní i Varnsdorfem (oba zápasy skončily 1:1). Minimálně o čtyři body jsme měli mít více,“ podotkl.

Třinec začal sezonu překvapivou výhrou 3:2 na hřišti exligové Dukly, v dalších šesti zápasech si ale připsal jen čtyři body za remízy. Poté čtyřikrát vyhrál a vyhoupl se až na páté místo. V závěrečných pěti kolech ale nastřádal pouze tři body za remízy.

Přitom Kula před sezonou spíše počítal s tím, že bude forma gradovat. „Přivedli jsme sedm hráčů, pět se jich hned od začátku zařadilo do základní sestavy. V polovině podzimu jsme ještě získali dva hrotové útočníky a výkony byly dobré. Myslel jsem si proto, že až se mužstvo časem víc sehraje, tak se bude zlepšovat. Ale závěr nám nevyšel,“ uznal.

I tak je s bodovým ziskem i umístěním spokojený. Vždyť Třinec se minulou sezonu zachraňoval, po úvodních jednácti kolech byl se sedmi body poslední. Za pozitivní také označil, že se do sestavy prosazují ve větší míře jeho odchovanci. V průběhu podzimu si místo v základu vybojoval Martin Samiec, poslední zápasy nastupoval pravidelně i 18letý Lukáš Cienciala a Filip Kubala patří se sedmi góly dokonce k nejlepším střelcům ve druhé lize.

Více informací přinášíme v rozhovoru s Karlem Kulou na celé stránce v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu