Boj o postup do fotbalové I.B třídy vrcholí

Fotbalisté Oldřichovic našli v okresním přeboru přemožitele až v předposledním kole, když podlehli doma Mostům u Jablunkova 1:2. Oba týmy mají 64 bodů a o postupu do I.B třídy rozhodne závěrečné kolo.

Oldřichovice a Mosty u Jablunkova dominují v letošním ročníku okresního přeboru. Před třetím týmem soutěže vedou o dvacet bodů. Foto: Roman Baselides

„Rozhodly dvě individuální chyby našich obránců, góly jsme jim darovali. I když oba jejich útočníci ukázali, proč jsou nejlepšími střelci soutěže,“ řekl trenér Oldřichovic Miloš Koloničný na adresu útočníků Igora Lýska a Pavla Koláře, kteří v okresním přeboru nasázeli dohromady už 56 branek.

Hru domácích poznamenala i ztráta tří hráčů. Ještě v prvním poločase se postupně zranili Matěj Huťka, Martin Zbončák a Aleš Kluz. „Byl to problém, rozpadla se nám osa týmu. Ale na to se nechci vymlouvat, soupeři také chyběli dva hráči základu. A máme v kádru dvacet hráčů, i když je jasné, že není jednoduché je nahradit. Například Martin Zbončák zahrává všechny standardky, ze kterých jsme v poslední době dávali hodně branek,“ pokračoval kouč.

Oldřichovicím stačil před utkáním k postupu do I.B třídy i nerozhodný výsledek. „Šance na remízu jsme měli. Řekl bych, že jsme měli i více ze hry, trefili jsme břevno. Ale mohli jsme prohrát i vyšším rozdílem. Také nás zachránilo břevno a v závěrečných minutách jsme vykopávali i míč z brankové čáry,“ dodal kouč.

„Pořád je to o nás. Musíme v posledním kole Metylovice-Frýdlant B porazit, protože Mosty nebudou podle mě mít s (posledním) Návsím problém.“Trenér Oldřichovic Miloš Koloničný

Pokud by zápas skončil prohrou Oldřichovic 1:3, měly by oba týmy stejné vzájemné zápasy a o prvenství v soutěži by rozhodovalo při rovnosti počtu bodů skóre. „Pořád je to o nás. Musíme v posledním kole Metylovice-Frýdlant B porazit, protože Mosty nebudou podle mě mít s (posledním) Návsím problém. Ale také by si postup zasloužili za to, jaké výkony předvádějí. Mají dobré mužstvo a fazonu,“ uzavřel Miloš Koloničný.

Tři kola před koncem okresního přeboru ztrácely Mosty u Jablunkova na vedoucí Oldřichovice pět bodů, ale manko je už smazané. Mostům pomohl nejdříve Hrádek, který s Oldřichovicemi remizoval 2:2. Poté ve vzájemném utkání vyhrály. „Soupeř je technicky lepší, my jsme ale vše vynahrazovali bojovností. Kluci od první minuty neskutečně dřeli. Šance byly na obou stranách, ale byli jsme efektivnější,“ těšilo trenéra Mostů Kamila Bulu.

„Věděli jsme, že potřebujeme přidat třetí gól, abychom měli vyrovnané vzájemné zápasy. Šance jsme měli. V sedmdesáté minutě jsme trefili Maršálkem břevno, potom ještě Lýskův pokus odvraceli z brankové čáry. Moc nechybělo. Ale jsme hlavně rádi, že jsme je porazili. V posledním kole se může stát cokoliv, začíná se od nuly,“ dodal kouč.

Oldřichovice – Mosty u Jablunkova 1:2 (1:2)
Góly: 19. Kluz – 9. Lýsek, 23. Jochymek.
Oldřichovice: Cymorek – Vlachovič, Huťka (23. Niemiec), Samek, Cienciala – Trombik, Zbončák (35. Walek), Janeček, Fryda – Kluz (46. Hadrava), Šuster. Trenér: Koloničný.
Mosty u Jablunkova: Kotek – Bažant, Kajzar, Walek – Lukosz (46. S. Kufa), Šafařík, F. Turek (60. Maršálek), Jochymek (80. Bula), M. Turek (71. Fuják) – Kolář, Lysek. Trenér: Bula.

 

Další zprávy z regionu