Adamuška vyloučení nečekal. Jihlava využila přesilovku a vyhrála

Třinečtí fotbalisté hráli skoro celý druhý poločas proti Jihlavě v deseti. Brankář Adamuška obdržel za faul v pokutovém území červenou kartu, navrch soupeř kopal penaltu. Tu Vaculík nedal, ale díky trefě Klobásy vyhráli hosté 1:0.

Jihlavský kapitán Lukáš Vaculík z penalty za stavu 0:0 přestřelil. Foto: Petr Rubal

Třinecký brankář špatně odhadl v 50. minutě odskok míče „Jednoznačně to byla moje chyba. Myslel jsem, že ke mně míč sklouzne, ale přeskočilo mě to a už jsem ho nestihl. Dával by gól do prázdné a tohle byla jediná šance, jak ho zastavit,“ uvedl Jiří Adamuška. Faul na Rezka nezpochybňoval. „Věděl jsem, že rozhodčí odpíská penaltu, ale doufal jsem, že dostanu jen žlutou. Tohle byl dvojitý trest. Penalta a zároveň vyloučení,“ dodal.

„Věděl jsem, že rozhodčí odpíská penaltu, ale doufal jsem, že dostanu jen žlutou. Tohle byl dvojitý trest. Penalta a zároveň vyloučení.“Třinecký brankář Jiří Adamuška

Před odchodem do kabin povzbuzoval náhradního gólmana Františka Chmiela, který prožil křest ohněm v úvodním startu za Třinec. „Říkal jsem mu, že to chytí. Sledoval jsem ještě, jak to dopadne, a ulevilo se mi, že jejich hráč přestřelil. Pořád jsme žili,“ pokračoval.

Třinečtí byli dokonce v desíti i nebezpeční. V největší šanci se po skvělé přihrávce Jiřího Valenty řítil sám na branku Luis Arroyo, ale gólman Jihlavy výborně zasáhl levou nohou a jeho přízemní střelu vykopl. „Viděl jsem to. Osprchoval jsem a sledoval zápas mezi střídačkami. Škoda, že to Luis neproměnil. Kdybychom dali první gól, mohli jsme i vyhrát, protože kluci hráli dozadu fakt dobře i v oslabení. Dobře si přebírali hráče a věřil jsem, že gól nedostaneme. Ale soupeř měl tlak a jednu situaci jsme si bohužel nepohlídali. Je škoda, že jsme to neubránili,“ mrzelo Adamušku.

Spoluhráči mu po zápase chybu nevyčítali. „Kluci přišli do kabiny a plácli si se mnou. Řekli, že to se stává a že mám dát hlavu nahoru. Musíme se připravit na další zápasy. Trenér se k mé chybě nevyjadřoval. Zhodnotil zápas, že to bylo na remízu a že jsme si nezasloužili prohrát,“ podotkl.

Třinecký trenér Svatopluk Habanec stáhl ze hry po vyloučení Adamušky útočníka Filipa Kubalu. „Neměli jsme tykadlo a hráli jsme totálně bez útočníka stylem 4-5-0. Soupeř trpělivě vyčkával na chybu, až se jedná objevila,“ uvedl kouč.

Z ochozů (1497 diváků) se často ozýval potlesk za povedené fotbalové akce třineckých hráčů i za některé obranné zákroky. „Rozhodně se nemáme, za co stydět. Mohli jsme i vést, ale to by neodpovídalo obrazu hry. Tým se pořád sehrává, nemůže být po měsíci a půl více dominantní než Jihlava, která má svůj styl dlouhodobě zažitý. Ale byl to dobrý boj a zkušenost,“ uzavřel Habanec. Jihlava tak ani ve třetím kole neinkasovala a vede se sedmi body tabulku druhé ligy.

Třinec – Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 72. Klobása. Rozhodčí: Dorušák – Horák, Mikeska. ŽK: Gáč, Janoščín, Arroyo (všichni Třinec). ČK: 50. Adamuška (Třinec). Diváci: 1497.
Třinec: Adamuška – Omasta, Gáč, Bedecs, Janoščín – Vaněk – Hlúpik (79. Cienciala), Valenta, Machalík (79. Wojnar), Arroyo – Kubala (52. Chmiel). Trenér: Habanec.

 

Další zprávy z regionu