Bukovec překvapuje, vede okresní přebor o bod před Neborami

Výrazně nad plán si vedou fotbalisté Bukovce v letošním ročníku okresního přeboru. Když se soutěž po osmi kolech zastavila, byli překvapivě v čele dvanáctičlenného pelotonu.

Bukovec udolal v této sezoně na svém hřišti Nebory 2:1. Na snímku brání Adam Rufer domácího útočníka Ondřeje Jalovičora. Archivní foto: ba

Bukovec skončil minulou sezonu v třinecké části okresního přeboru až čtvrtý s třináctibodovou ztrátou na vedoucí Nebory. Letos se formát soutěže změnil. Došlo ke sloučení se skupinou Frýdku-Místku do jednoho celku, kam postoupilo šest nejlepších týmů obou soutěží z loňského podzimu. Okresní přebor je tak silnější, o to je dočasné umístění Bukovce překvapivější.

„Na začátku sezony by mě nenapadlo, že bychom mohli skončit první. Za favority jsem považoval Nebory a naším cílem bylo, abychom se pohybovali do pátého místa.“Trenér Bukovce Josef Wolny

„Na začátku sezony by mě nenapadlo, že bychom mohli skončit první. Za favority jsem považoval Nebory a naším cílem bylo, abychom se pohybovali do pátého místa. To, co se nám povedlo, je krásný dílčí výsledek,“ uvedl trenér Bukovce Josef Wolny.

Nebory ztratily minulý rok v patnácti zápasech jen pět bodů. Loňské výsledky amatérských soutěží se anulovaly, ale v klubu si ověřili, že můžou pomýšlet i na postup do I. B třídy, a stanovili si ho za cíl. V novém ročníku ale nejsou po sloučení se skupinou Frýdek-Místek tak dominantní. Po osmi kolech mají na kontě šestnáct bodů, o jeden méně než vedoucí Bukovec. V tabulce jsou až třetí.

„Absolutně nejsem spokojený. Mančaft má na víc,“ podotkl Jaroslav Chlebek starší, který se přesunul po minulé sezoně ve 44 letech z hřiště na trenérskou střídačku. „Organizoval jsem obranu, tady nám vznikl největší problém. Ale mám pět šest hráčů na lavičce a nechci zabírat místo v sestavě jen kvůli tomu, abychom měli větší šanci na postup. Ve vyšší soutěži by nás ty problémy stejně dohnaly. Kluci sice dělají chyby, ale věřím, že zápasy a získanými zkušenostmi se budou zlepšovat. Naskočím jen, když nás bude málo,“ vysvětlil kouč, který v minulosti hrál i tři sezony v první lize.

Více se dočtete ve čtvrtečním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu