Bulawa se cítil jako šlosoř mezi profíky

Zatímco jeho spoluhráči před utkáním odpočívali, on „hákoval.“ Tomáš Bulawa, jenž ještě před třemi lety kopal za Jablunkov I. B třídu, přišel na předzápasový sraz přímo z práce. A pak poprvé nastoupil za druholigový Třinec.

Tomáš Bulawa nastoupil proti Karviné po ranní směně v TŽ. Foto: Roman Baselides

Trenér Svatopluk Habanec postavil Bulawu proti ligové Karviné na pravý kraj obrany, na místo Tomáše Omasty, kde odehrál první poločas.„Když jsem přišel v úterý na trénink „B“ mužstva, trenéři mi sdělili, že v pátek odehraji poločas proti Karviné. Ve středu jsem s áčkem absolvoval herní trénink v Oldřichovicích,“ řekl Bulawa.

„Každopádně jsem si to moc užil, proti ligové Karviné člověk nenastupuje každý den.“Třinecký obránce Tomáš Bulawa

Proti ligistovi si zahrál na stadionu, kde to moc dobře zná. A kde diváci velmi dobře znají jeho. „I proto jsem byl hodně nervózní, přece jej jsem tady vyrůstal, takže to bylo takové speciální. Po prvním doteku s míčem to ze mě spadlo, ale první kontakt dlouho nepřicházel. Každopádně jsem si to moc užil, proti ligové Karviné člověk nenastupuje každý den. Byly tam z mé strany věci dobré i špatné. Na každý pád to byla velká zkušenost,“ přiznal řízný obránce, který druhý den dopoledne odehrál poločas za třinecké béčko v Opavě.

Coby dorostenec se Bulawa přesunul do Třince, kde okusil i juniorskou ligu. V Třinci nakonec nezůstal, vrátil se do Jablunkova, do I. B třídy. „Tohle by mě vůbec nenapadlo. Když jsem v třinecké juniorce končil, už jsem nepočítal s tím, že bych se ještě někdy mohl vrátit. Stalo se a jsem za to rád,“ říká zaměstnanec Třineckých železáren, který pracuje na denní směny na válcovně v úpravně kolejnic. „Byl jsem takový šlosoř mezi profíky,“ pousmál se a dodal: „Sraz jsme měli ve tři, takže jsem to po směně stihl. Jinak bych skončil dříve.“

Ráno jde Bulawa do práce, odpoledne na trénink. Každý den. O víkendu hraje zápas. „Jsem mladý, zvládnout se to dá. Myslím si, že když se člověk pravidelně hýbe, i v práci, je méně unavený, než kdyby seděl a nedělal nic,“ dodal „Bulis.“ Původně měl odehrát pohárové utkání ve Valašském Meziříčí, ale jelikož se jeho přestup z Polska protáhl, zahrál si až proti Karviné.

Není vyloučeno, že v budoucnu ještě někdy dres druholigového áčka oblékne. „Možná něco pokazil, ale jeho vystoupení bylo spíše ku prospěchu našeho týmu. Myslím si, že s tímto hráčem se dá pracovat, byť hrával nižší soutěže. Přestože hrál po práci, odvedl slušný výkon,“ řekl na adresu Tomáše Bulawy třinecký trenér Svatopluk Habanec.

Další zprávy z regionu