Bystřice už překonala loňský podzim, tři týmy ještě nebodovaly

Fotbalisté Bystřice obstáli v anglickém týdnu, z dvou utkání venku přivezli z Kobeřic výhru 2:1 a po boji podlehli ve Fulneku 0:2. Po pěti kolech mají v krajském přeboru 9 bodů, to je o jeden více, než získali za celý loňský podzim.

Ivan Martinčík (v červeném) je oporou zadních řad Bystřice. Foto: ba

Bystřičtí uznali, že šlo v Kobeřicích o remízový zápas. Gólem v 88. minutě ho ale rozhodl Filip Buryan střelou zpoza šestnáctky. Ve Fulneku, který loňský podzim skončil třetí, prohrávali už od druhé minuty. I když měli ve druhém poločasu navrch, nevyrovnali a v závěru si vstřelili smolný vlastní gól.

„Vidím progres, to je důležité. Kluci jsou aktivní, výborně se pohybují. Příjemné zjištění je, že po náročném utkání v Kobeřicích, kde se vydali ze všech sil, dokázali Fulnek ve druhém utkání v týdnu fyzicky přehrát.“Trenér Bystřice Zdeněk Černek

„Vidím progres, to je důležité. Kluci jsou aktivní, výborně se pohybují. Příjemné zjištění je, že po náročném utkání v Kobeřicích, kde se vydali ze všech sil, dokázali Fulnek ve druhém utkání v týdnu fyzicky přehrát. Vstoupili jsme do soutěže slušně a věřím, že budeme v takových výkonech pokračovat,“ uvedl trenér Bystřice Zdeněk Černek.

Český Těšín odehrál také minulý týden dvě utkání venku. V Oldřišově remizoval 4:4, v Čeladné podlehli gólem z penalty 0:1. „Měli jsme ale oba zápasy vyhrát. V Oldřišově jsme vedli (v 75. minutě) 4:2, měli jsme to dohrát. V Čeladné rozhodlo naše neproměňování šancí. Kdybychom po prvním poločase vedli 4:1 nebo 5:1, nikdo by se nemohl divit. Jsem naštvaný,“ řekl hrající trenér Petr Joukl.

O největší překvapení se postaral v I. A třídě Hnojník. Doma remizoval 3:3 se Stonavou, která se netají, že se chce postoupit do krajského přeboru a první dvě kola vyhrála se skóre 13:1. Dělbu bodů zařídil pět minut před koncem Lukáš Brzuchanski.

Jablunkov ještě v padesáté minutě prohrával v Orlové 1:2 a měl stoprocentní šanci, aby vyrovnal. Domácí se poté dvěma slepenými góly utrhli a nakonec vyhráli 6:1. Smilovice podlehly Dobraticím 0:2. Obě branky padly po přestávce, hosté zvítězili zaslouženě.

Smilovice tak ani ve třetím utkání nové sezony nebodovaly. Stejně jsou na tom i v I. B třídě Mosty a Nýdek. Oba týmy prohrály uplynulý víkend výrazným rozdílem. Mosty utrpěly s Raškovicemi debakl 0:5, přičemž poslední tři branky inkasovaly v posledních patnácti minutách.

Nýdek podlehl 0:4 ve Věřňovicích. První dva góly inkasoval po půlhodině hry a definitivní šanci na zvrat mu vzalo v 52. minutě vyloučení Placzka za dvě žluté karty po faulech. „Jasné vítězství, ale pořádně jsme se nadřeli,“ uvedly Věřňovice na webu v souhrnu zápasu.

Naopak stoprocentní jsou Oldřichovice, které vyhrály v Petřvaldu 3:1 a mají plný počet bodů. Vendryně remizovala na svém hřišti s béčkem Lokomotivy Petrovice 1:1. Hosté hráli od 25. minuty bez vyloučeného gólmana Hošťáka, ale skóre se už nezměnilo. „Přesilovka nám dělala spíše problémy, přesto jsme si vytvořili čtyři stoprocentní šance, ale nedali jsme,“ mrzelo vedoucího mužstva Vendryně Lukáše Martynka.

Podrobnosti najdete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu