Chrascina získal čtvrtý titul v běhu do vrchu. Ale sáhl si na dno

Marek Chrascina se stal počtvrté mistrem ČR v běhu do vrchu v mužích. Trať, která měřila 12,5 kilometrů a měla převýšení 800 metrů, zdolal za 50 minut a 45 sekund. Závod končil na Ještědu a Michala Šmahela porazil o 19 sekund.

Marek rozhodl o triumfu až v posledních 700 metrech. Foto: archiv M. Chrasciny

„Od začátku jsem na něj nějaké metry ztrácel, nejvíce okolo osmdesáti. Je opravdu ve skvělé formě. Byl rychlejší po rovinatých pasážích a já v kopcovitých. Rozhodovalo se až zhruba 700 metrů před cílem v posledním závěrečném stoupání,“ popsal Chrascina.

„Poslední kilometr měl v průměru 8,2% sklon. Zvládl jsem jej v tempu 3:54 na kilometr a naštěstí to stačilo na zlato, ale běžel jsem opravdu na doraz. Byl jsem rád, že cíl nebyl o něco dál.“Marek Chrascina

Přiblížil, jak moc náročný byl finiš. „Poslední kilometr měl v průměru 8,2% sklon. Zvládl jsem jej v tempu 3:54 na kilometr a naštěstí to stačilo na zlato, ale běžel jsem opravdu na doraz. Byl jsem rád, že cíl nebyl o něco dál,“ oddechl si.

Chrascinu čeká za necelý měsíc MS v běhu do vrchu v Rakousku. Od června do září bude startovat v pěti závodech Světového poháru. „Byl bych moc rád, kdybych alespoň na jednom bral medaili nebo se k ní minimálně přiblížil. Závod ve Švýcarsku bude dokonce v přímém přenosu vysílat Eurosport. Doufám, že tady a na MS vygraduju formu,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu