Cienciala si přestupem do Baníku splnil sen, Mrózka zlanařila Plzeň

Třinecký fotbalista Lukáš Cienciala řešil nabídky prvoligových týmů Zlína a Karviné, když ho z úvah vytrhl jeho manažer. Volal mu o zájmu Baníku Ostrava, se kterým podepsal devatenáctiletý záložník smlouvu na tři a půl roku.

Ondřej Mrózek chytal v Třinci odmala a minulou sezonu si v 16 letech odbyl v áčku mužů i druholigovou premiéru. Ilustrační foto: ba

„Původně jsem se klonil ke Karviné, ale když se ozval Baník, nebylo co řešit. Až mi vyrazilo dech, že mají o mě zájem. Je to nejlepší klub na Moravě, jejich fanoušci jsou nejlepší v lize. Párkrát jsem zažil diváckou atmosféru na Bazalech, hráčům jsem trochu záviděl. Přál jsem si tehdy jako dítě, abych si za Baník taky jednou zahrál před takovou kulisou. Manažerovi jsem řekl, že tam chci, a další podrobnosti už šly mimo mě. I délku kontraktu jsem se dozvěděl krátce před podpisem. Je vidět, že mi věří. Jsem rád, jak to celé dopadlo,“ uvedl Cienciala.

Dalším fotbalistou z třinecké líhně, který zamířil do nejvyšší soutěže, je teprve sedmnáctiletý brankář Ondřej Mrózek. Urostlý gólman (196 cm), jenž zdědil fotbalové geny po svém otci a dědečkovi, se upsal Viktorii Plzeň. Byť i kolem něj kroužilo více zájemců.

„O zájmu Plzně jsem věděl už dva týdny před Vánoci. Nikomu jsem o tom neřekl, dokud nebude nic hotového. Plzeň měla největší zájem, a tak jsem na její nabídku kývl. Jsem velice rád, že přestup nakonec vyšel,“ svěřil se nadějný gólman.

Více se dočtete na celé sportovní straně aktuálního vydání Třineckého hutníku. Lukáš Cienciala například popisuje, jak v patnácti letech dvakrát odmítl nabídku Baníku.

Další zprávy z regionu