Ćmiel debutoval na Velké pardubické, splnil si tím životní sen

Adam Ćmiel si v premiérovém startu na Velké pardubické ověřil, že zvládne i nejprestižnější český dostihový závod. S koněm Bugsie Malone skončili desátí z osmnácti jezdců a sklidili pochvalu od trenéra Radka Holčáka.

Adam Ćmiel absolvoval během dostihového dne v Pardubicích sedm závodů včetně Velké pardubické. Foto: Romana Nevěřilová

„Pamatuju si, jak jsem v deseti letech viděl poprvé závod Velké pardubické, kterou vyhrál (v roce 1997) popáté v kariéře pan Váňa s koněm Vronsky. Přál jsem si tehdy, abych se stal taky jednou žokejem a abych tady jednou závodil. Je to splnění životního snu,“ prozradil Ćmiel.

Dvaatřicetiletý jezdec byl s umístěním moc spokojený, ostatně před závodem na jeho vítězství vypsali bookmakeři kurs 55:1. „Ani jsem nepředpokládal, že bych ve svém debutu na Velké pardubické mohl být tak vysoko. Cílem bylo skočit Taxis a dojet do cíle. To se povedlo, je to neskutečný úspěch. Zvláště když si vzpomenu, jak jsem se jako kluk z Jablunkova v jezdeckém světě protloukal. Nikdo mě neznal, neměl jsem kontakty,“ pokračoval.

V rámci celého dostihového dne v Pardubicích absolvoval sedm závodů. „Nejlépe jsem skončil třetí v Ceně Vltavy s koněm Apple´s Kamikaze, ale v jednom jsem i spadl. Těsně před hlavním závodem kůň zachyboval na třetí překážce před cílem. Byl trochu zbrklý a už jsem letěl ze sedla. Udělal jsem salto, vypadalo to celkem dramaticky. Naštěstí se nám oběma nic nestalo, měl jsem jen vyražený dech a o Velkou pardubickou jsem nepřišel,“ oddechl si.

Více se dočtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku

 

Další zprávy z regionu