Debutující šipkař vytřel svým soupeřům zrak

Tomu se říká premiéra! Přímo impozantně vstoupil na šipkařkou dráhu 13letý Martin Kadlubiec z Hrádku. Svůj první turnajový start proměnil v prvenství.

Martin vyměnil kopačky za šipky. A daří se mu velice dobře. Foto: ba

Žák základní školy v Návsí vyměnil kopačky a fotbalový míč za šipky, kterými – stejně jako jeho otec Petr – zasahuje terč. „Šipky mě chytly, mám je moc rád, takže fotbal šel stranou. Hraji je zhruba rok a dva měsíce. Trénuji doma každý den, na sisalový terč házím čtyři a více hodin,“ prozradil možný nástupce Adama Gawlase z Návsí.

Žák osmé třídy základní školy v Návsí na premiérovém turnaji v Ostravě vytřel zrak všem soupeřům v kategorii od 10 do 15 let. „Hráli jsme 301 double out na dva vítězné legy. I když jsem byl docela nervózní, dokázal jsem porazit pět soupeřů,“ řekl mladý šipkař.

Prozradil, že jeho oblíbeným číslem na terči je dvacítka, přičemž se snaží zasáhnout její trojnásobek. Často také míří na dvojnásobek desítky. „Doma jsem na tři šipky zavřel 160, na turnaji v Ostravě to bylo 110,“ prozradil Martin Kadlubiec. V těchto dnech pilně trénuje, protože jej už za necelý měsíc čeká další turnajové klání v Ostravě.

Další zprávy z regionu