Derby mezi Pískem a Bukovcem postrádalo jen góly

Mělo to říz, spád i náboj. To podstatné však tři stovky diváků postrádaly. Sousedské derby okresního přeboru mezí Pískem a Bukovcem skončilo bez branek.

Adam Malyjurek (vlevo) se snaží přelstít Daniela Mustabašiče. Foto: Roman Baselides

Vyhrocené situace a slovní přestřelky však v souboji sousedů nechyběly. „To k derby prostě patří. Před zápasem boj, na hřišti boj a po zápase kamarádi. I když, jak s kterými,“ pousmál se zadák Bukovce Janusz Motyka.

„Chceme hrát co nejvýš. Nejlépe do třetího místa, abychom pak mohli hrát o postup. Musíme začít dávat góly, jinak vyhrávat nebudeme.“Brankář Písku David Pindor

Nejstarší fotbalista na trávníku si pochvaloval početnou návštěvu, která utkání zhlédla. „Akorát mě mrzí, že jsme nevyhráli. V prvním poločase jsme měli dvě stoprocentní šance, po změně stran byli lepší domácí. Bylo to bojovné utkání, hrálo se nahoru dolů. Do přestávky jsme se snažili hrát více po zemi, po obrátce jsme se přizpůsobili soupeři a začali to nakopávat,“ řekl 39letý borec. Jeho novým „šéfem“ je Josef Chybidziura, který si kdysi zahrál druhou ligu za Karvinou.

Vítězství na stranu Písku mohl strhnout Daniel Michalik, své střelecké pověsti zatím zůstává hodně dlužný. „Bylo to velmi bojovné. V prvním poločase měli více ze hry hosté, šance ale nedali. Ve druhé půli jsme měli tutovky i my, ale bohužel nedáváme góly, je to naše slabina. Střelecky se nám nedařilo na jaře a teď to pokračuje. Snad to brzy zlomíme,“ nepropadl skepsi brankář Písku David Pindor.

Okresní přebor se sloučil s okresní soutěží. Fanoušci se mohou těšit na nový formát. Vznikly dvě osmičlenné skupiny, tu třineckou hrají Bukovec, Písek, Návsí, Hrádek, Milíkov, Nebory, Smilovice „B“ a Vojkovice. Na podzim se celky utkají mezi sebou systémem doma – venku, na jaře tři nejlepší týmy z obou skupin budou bojovat o postup do I. B třídy. „Jsme spokojení, nemusíme jezdit daleko, pro lidi to bude zajímavé, prostě super,“ pochvaloval si Motyka. „Bude to atraktivnější a lepší, než když se jezdilo třeba do Palkovic,“ přizvukoval Pindor.

Písek na jaře nespadl pouze díky spojení soutěží a šanci chce využít. „Chceme hrát co nejvýš. Nejlépe do třetího místa, abychom pak mohli hrát o postup. Musíme začít dávat góly, jinak vyhrávat nebudeme,“ dodal závěrem Pindor.

Písek – Bukovec 0:0
PÍSEK: Pindor – Zahradník, Lubojacki, D. Kluz, L. Byrtus, Ganderák, Lupienski (81. Juštík), Świerczek, D. Michalík, Mustabašič (89. Puczok), J. Ligocki (84. Niemiec). Trenér: Kapsia.
BUKOVEC: V. Byrtus – Kulig, Zogata, T. Lysek, B. Mucha (46. Motyka), J. Kluz, Chrascina, Marekwica (81. P. Mucha), Krenželok, Malyjurek (46. Volný), Koper (77. L. Lysek). Trenér: Chybidziura.

Další výsledky z okresu
Hrádek – Vojkovice 5:0 (2:0). Brank: 19., 26., 57. a 80. L. Marosz, 63. R. Galusik z pen.
Návsí – Nebory 1:3 (0:1). Branky: 71. Priečko z pen. – 35. Pieter, 62. Rufer, 89. Očadlík.
Milíkov – Smilovice B 0:1 (0:0) Branka: 59. F. Turoň.

Další zprávy z regionu