Do Těšína se sjede elita českého badmintonu do 19 let

Oddíl badmintonu Slavoj Český Těšín pořádá 3. a 4. prosince mistrovství ČR do 19 let. Turnaj proběhne v nové městské sportovní hale na Svojsíkově ulici s přímým streamem ze všech kurtů.

Matěj Rzeplinski vyhrál minulý rok na MČR do 19 let čtyřhru. Ilustrační foto: archiv oddílu

Oba dny začínají zápasy v devět ráno, v sobotu potrvají do 20 hodin a v neděli vyvrcholí finálovými boji do 13 hodin. Domácí oddíl má v hlavní soutěži dva zástupce.

„Někteří z kategorie U19 už sbírají i úspěchy v dospělých. Například Krulová z Brna u nás vyhrála na začátku roku ve dvouhře žen Těšínský pohár. To je důkaz, jak kvalitní jsou hráči už v tomto věku.“Miroslav Krauz

„Mistrovství ČR organizujeme podruhé v naší 58leté historii. Poprvé jsme v roce 2014 hostili kategorii do 17 let,“ uvedl předseda oddílu Miroslav Krauz. „Pravidelně organizujeme Těšínský pohár, který patří mezi nejprestižnější turnaje v republice. Svaz je spokojený, jak akce vypadají, tak nám svěřil i MČR do 19 let. Jsme rádi. Náš hráč Matěj Rzeplinski obhajuje titul ve čtyřhře a je to i jeho poslední sezona v této kategorii. Bylo by hezké, kdyby ji zakončil nějakým úspěchem,“ doplnil. Rzeplinski skončil minulý rok ve dvouhře na MČR na pátém místě.

Z těšínských hráčů se mezi 32 nejlepších dívek probojovala do hlavní soutěže Veronika Pawliková, která loni startovala na MČR do 17 let. „Stejně jako Matěj vyhrála před čtrnácti dny krajskou kvalifikaci,“ upřesnil Krauz.

Dodal, že turnaj nabídne atraktivní badminton. „Někteří nás reprezentují na mezinárodní scéně. Kategorie U19 je současně i přelomovou pro přechod k dospělým, kde už někteří mladí hráči sbírají i úspěchy. Například Krulová z Brna u nás vyhrála na začátku roku ve dvouhře žen Těšínský pohár. To je důkaz, jak kvalitní jsou hráči už v tomto věku,“ upozornil předseda českotěšínského oddílu Miroslav Krauz.

Další zprávy z regionu