Florbalistky drilovaly během reprezentační přestávky střelbu

Téměř na měsíc se zastavila česká florbalová extraliga žen kvůli mistrovství světa. Třinecký tým, který je v soutěži předposlední a v jedenácti zápasech dal jen 27 gólů, využil přestávku k drilování střelby.

Třinecké florbalisty vstřelily v extralize žen v jedenácti zápasech 27 branek. Foto: oddíl

„Reprezentační pauza nám hodně prospěla. Děvčata si odpočala od zápasového stresu a zaměřili jsme se na dva hlavní problémy, kterými jsou nízká produktivita a to, že málo střílíme. Tři týdny se proto náš trénink skládal ze střeleckých cvičení,“ popsal trenér Šimon Laštůvka. „Pilovali jsme střelbu pod tlakem, kdy holky zakončovaly akce ve velké únavě. Přeskupili jsme i formace a z holek jsem cítil větší drajv, energii. Věřím, že se změny v příštích zápasech projeví,“ doplnil.

„Pilovali jsme střelbu pod tlakem, kdy holky zakončovaly akce ve velké únavě. Přeskupili jsme i formace a z holek jsem cítil větší drajv, energii. Věřím, že se změny v příštích zápasech projeví,“Šimon Laštůvka

Třinec čekají tento týden dva zápasy. V pátek nastoupí v domácí hale STaRS proti Bulldogs Brno a zápas má charitativní podtext. Výtěžek z dobrovolného vstupného klub předá stacionáři Radost v Třinci. V neděli míří do Liberce. S oběma týmy v září bodoval.

„Cítíme, že tohle jsou zápasy, ve kterých můžeme bodovat. Je v našich silách, abychom je porazili. Klíčové bude, abychom si pohlídali jejich největší hvězdy. Brno táhne Anna Brucháčková, Liberec Karolína Klubalová. Nechci ostatní podceňovat, ale obě vyčnívají. Získaly teď s českou reprezentací i bronz na mistrovství světa. Když je ubráníme, máme šanci na tři body,“ pokračoval.

Laštůvka sledoval i MS a zaujalo jej, jak česká střídačka žila. „Líbilo se mi, jak hráčky oceňovaly bloky, každý vyhraný souboj, pokus o střelbu. Povzbudí to týmovost a strhne i ostatní, aby nechaly na hřišti všechno. Nabaluje se to. Tím by se mohly i naše holky inspirovat,“ upřesnil.

Maroszová získala bronz na ženském MS ve florbale
České florbalistky vybojovaly podruhé v historii medaili na mistrovství světa žen. Opět má bronzové ražení. K úspěchu přispěla dvacetiletá Vendula Maroszová dvěma góly a přihrávkou.

„Dojalo nás, když jsme viděli, že holka, která začala s florbalem u nás ve STaRSu, dostává na krk bronzovou medaili,“ přiznal trenér třineckého týmu žen Šimon Laštůvka. „Nastupovala v první formaci nebo plnila roli náhradníka a moc se mi líbilo, jak si vedla, když dostala šanci. Vstřelila pěkné góly. Ukázala, že je právem v české reprezentaci,“ doplnil.

Další zprávy z regionu